I skinnet fra himmelens stjerner og tent fakler langs veien, ankom publikum Skaugdal grendahus for å overvære premieren på revymusicalen «Det gjær sæ itj sjøl».

Endelig var premieredagen kommet. Onsdag 6. november stod Skaugdal songlag på scenen og framførte sangene og sketsjene de har planlagt og øvd på i bortimot et helt år. For «det gjær sæ itj sjøl» å produsere og regissere en revymusical der 40 aktører er i sving, der alt bør klaffe fra første til siste tone. Det er utallige timer med energisk arbeid som ligger bak en og en halv time med underholdning.

Klaffe gjorde det. Fullt trøkk og gnistrende underholdning for de mange fremmøtte. Koret U(s)stemt ga alt de hadde i framførelsen av godbiter fra kjente musicaler som Les Miserables, Phantom of the Opera, Glee og Mamma mia, det hele oversatt til norsk av dirigent Marit Gjeseth. - Ikke direkte oversatt, men med fri fantasi, forteller Gjeseth. Som har 17 års erfaring som dirigent. Tekster til sketsjene har hun også bidratt med, godt hjulpet av Oddny Johanne Sand og kormedlemmene.

En rød tråd gjennom sketsjene vitnet om at det å være en ihuga korsanger, krever sin mann. Og i hvert fall sin dame. Litt dramatikk kan det bli når karer og kvinnfolk i følge en av tekstene, ofrer 8765 timer på koret U(s)temt.  Men mest handla det om trivsel i massevis, og om sangglede og humor.

Skaugdal songlag har lang merittliste når det gjelder suksessrike revyer. «Det gjær sæ itj sjøl» er intet unntak. Den vil bli husket for sine kraftfulle sangnummer og humoristiske sketjser. Lørdag 9. november er siste sjanse til å få med seg denne kulturelle godbiten.Bikkje på catwalken