Tidløst og nakent i Galleri Hans

Til helga åpner ny utstilling i Galleri Hans. Rindalskunstneren Inga Dalsegg har fylt lokalet med naken hud, og mennesker i tidløse relasjoner.
Kultur

Det er i anledning kvinnedagen og jubileet for allmenn stemmerett at Galleri Hans har invitert Inga Dalsegg til å besøke Brekstad. Utstillingen har da også fått tittelen ”Hev stemmen”. Utstillingen er ikke veldig sterkt preget av selve temaet, men gjennom bildene sine formidler Inga Dalsegg sin opplevelse av livet og av kunsten.

-Jeg er en figurativ maler. Ikke bare det - jeg maler bare mennesker og kropper. Du vil aldri få se et landskapsmaleri signert Inga Dalsegg, ler Inga Dalsegg.

Tidløse følelser

Hun har malt på både husvegger og i badstuer tidligere. Inga Dalsegg liker det utradisjonelle. Hun er ikke noe A4-menneske. Gjennom bildene sine prøver hun å formidle det følelsesregisteret som representerer livet selv. Alt uttrykt gjennom ansiktet og kroppen. Hele kroppen, eller bare deler av den.

- Kroppen har et intuitivt språk som selv barn forstår. Jo mindre del av kroppen jeg trenger for å uttrykke en følelse, jo mer fascinerende er det. Det er blant annet derfor jeg maler hender. Jeg har nesten aldri klær eller ting i bildene mine. Det bare binder opplevelsen til betrakteren. Jeg vil at bildene skal uttrykke følelser som er uavhengige av tid og rom, erklærer Inga Dalsegg.

Utstillingen ”Hev stemmen” åpner i Galleri Hans lørdag kl. 14, og står til 7.april.