Her er Ørlands Melodi Grand Prix-artister!

Snart braker MGP-sirkuset løs, og på en scene i en flyhangar på Ørlandet skal disse åtte konkurrere i den første delfinalen i MGP 2012.

The Carburetors. Foto: Espen Seland 

United består av Sirius (t.v), Benedicte Adrian og Haji. Foto: Ole Kaland/NRK 

Rudi Myntevik. Foto: Michael Robert Williams 

Reidun Sæther. Foto: Andreas Kallstad 

Kim André Rysstad. Foto: Stian Andersen. 

Nora Foss Al-Jabri. Foto: promo 

Lisa Stokke. Foto: Cathryn Farnsworth 

Irresistible. Fotograf : Truls Melbye 

Kultur

Dette er vertsbyene for MGP 2012:
Lørdag 21.januar – Ørland
Lørdag 28.januar – Larvik
Lørdag 4.februar – Florø
Lørdag 11.februar – Oslo


Programmet for Ørland:

Melodi 1: Elevator
Framføres av Irresistible
Tekst: Anne Judith Wik, Nermin Harambasic, Ronny Svendesen, Robin Jenssen, Carl Pritt

Melodi: Anne Judith Wik, Nermin Harambasic, Ronny Svendesen, Robin Jenssen

Irresistible består av Saima Irén Mian, Lise Viktoria Hagen, Ingri Rønning og Hanne Rindal Ree fra Sør-Trøndelag og er i dag Norges eneste jentegruppe. De ble rikskjent i 2010 da de kom blant de ti beste i TV2-programmet X-factor. Drømmen om platekontrakt i utlandet er nå innen rekkevidde, med stor interesse fra plateselskap i både Nederland, Tyskland og Belgia. Jentene er for tiden i studio for å spille inn sitt aller første album.

Melodi 2: Så vidunderlig
Framføres av Kim André Rysstad

Tekst og melodi: Elin Nygård

Kim André Rysstad (29) har vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ånin Egeland og Ragnhild Furholt, og har studert ved Folkekunststudiet i Rauland og ved Ole Bull Akademiet. I 2007 slapp Kim André debutalbumet ”Tak hardt uti hand”, som ble kåret til Årets soloalbum under bransjetreffet Folkelarm året etter. I høst slapp han sitt andre album ”Vegen”, som han nå er blitt nominert til Spellemannsprisen for.

Melodi 3: High On Love
Framføres av Reidun Sæther
Tekst og melodi: Thomas G:son, Ovi og Tommy Berre

Reidun Sæther er utdannet ved Teaterhøgskolen i Göteborg og har sangpedagogutdanning fra Complete Vocal Institute i København. Hun jobber som artist og sangcoach, og har undervist ved Teaterhøgskolen og Musikkhøgskolen i Göteborg, samt ved en rekke teatre, folkehøgskoler, showgrupper og kor.  Nå underviser hun ved Musikkteaterskolen i Oslo. På scenen har vi blant annet sett henne i roller som Cosette i Les Miserables, Jellylorum i Cats og nå sist som Killer Queen i We Will Rock You. For tiden er hun aktuell som bilmekanikeren og russebussjåføren Trulte i Hotel Cesar på TV2.Melodi 4: You Break It, You Own It

Framføres av Rudi Myntevik

Tekst og melodi: Rune Berg og Asbjørn Ribe

Rudi Myntevik debuterte som plateartist i 2003 med ”Gud din skjønnhet”, og fikk umiddelbar suksess med 10 000 solgte album. Dette gjorde Myntevik til en av de mest kjente artistene og lovsangerne i Kristen-Norge. Siden har han gitt ut flere salgssuksesser og hatt konserter rundt om i Norden. Sangene hans synges i kirker og på store festivaler i både inn- og utland. I august i fjor kom Myntevik hjem til Norge fra et 4 års langt opphold i London. Der skrev den 31 år gamle bergenseren nye sanger, testet dem ut på ulike scener og spilte inn sitt første engelskspråklige album ”Beauty in Defeat” Nå er han aktuell som låtskriver for artisten Amalie Øvstedal som i disse dager gir ut julesangen ”Sing to me”, med Rune Berg som produsent.

Melodi 5: With Love
Framføres av Lisa Stokke

Tekst og melodi: Tommy Berre, Johanna Demker, Anita Lixel og Lisa Stokke

Lisa Stokke fra Tromsø er en av Norges mest anerkjente internasjonale musikalartister. Hun startet karrieren som deltaker i TV-programmet Talentiaden i 1994. Året etter var hun med i det aller første kullet som gikk på LIPA, Paul McCartney-skolen i Liverpool, hvor hun ble uteksaminert i 1998. Kun fire måneder etter eksamen fikk hun hovedrollen som Sophie i den aller første oppsetningen av ”Mamma Mia” på West End i London. Siden den gang har hun hatt flere hovedroller på både norske og internasjonale scener, og spilt i musikaler som Guys and Dolls og Chess.  Hun har også gitt ut to plater, spilt i flere filmer, ledet et kor til 2.plass i ”Korslaget” på TV2 og hatt sin egen serie på NRK1 – ”Lisa Goes To Hollywood”.  Nå er hun aktuell med julekonserten ”Desembernatt”.

Melodi 6: Little Bobbi
Framføres av United
Tekst og melodi: John Lundvik (John-El), Philip Halloun og Thomas Felberg

United består av rapperen Sirius, Benedicte Adrian og Haji Salim.

Rapperen Sirius (Kristian Rønning) fra Larvik har lenge vært et hett navn i hiphop-undergrunnen og har flere ganger blitt kalt Norges svar på Eminem. Han har drevet med musikk i 12 år og fikk sitt store gjennombrudd i fjor da han vant Norske Talenter på TV2. Dette førte til platekontrakt, og kort tid etter finalen slapp han singelen ”Fuck Up” med stor suksess. Debutplata ”Welcome” kom ut i desember i fjor og nå jobber rapperen med sitt andre album.

Benedicte Adrian er en kjent artist, komponist og TV-personlighet som har deltatt i MGP tre ganger tidligere. Hun slo igjennom i 1980 med Dollie (senere Dollie de Luxe) sammen med Ingrid Bjørnov, som hun også har komponert 4 musikaler med. Dollie de Luxe vant den norske finalen i MGP i 1984 med låta ”Lenge leve livet”. Benedicte debuterte på Den Norske Opera i 1988 i rollen som nattens dronning i Mozarts "Tryllefløyten, og på West End i 1992 i rollen som "Maria Vittoria" i "Which Witch".  I 2007 stilte hun som dommer i norske "Idol" på TV2 og i 2010 var hun med i "Det store korslaget" på samme kanal, med "Team Benedicte". Hun har til sammen gitt ut 13 plater.


Haji Salim (28) fra Holmlia i Oslo er et relativt nytt navn på den norske pophimmelen, men han har holdt på med musikk siden han var 18 år gammel. Han jobber til vanlig som ungdomsarbeider på Jordal skole, men det er musikk han vil satse på. I 2008 var han med i den norske dokumentarfilmen "99% Ærlig", og i den forbindelse slapp han singelen ”What Did I Do”.  I 2009 ga han ut debutalbumet ”Chaotic”. Tidligere i år ga han ut singelen ”Bartender” hvor han synger på norsk.  


Melodi 7: Somewhere Beautiful
Framføres av Nora Foss Al-Jabri
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles

Nora Foss Al-Jabri går nå siste året på Bjørnsveen ungdomsskole og tar sangtimer ved Norges musikkhøyskole. Elleve år gammel ble hun stjerne over natten gjennom videosiden Snutter.no og senere gjennom deltakelsen i ”Norske Talenter” i 2008, hvor hun endte på en tredjeplass. Etter å ha lagt ut sangvideoer på YouTube, ble hun oppdaget av selveste Oprah Winfrey som inviterte Nora til talkshowet sitt. Som 13-åring ble hun dermed den første og eneste norske artisten som har opptrådt på ”Oprah” for 8,5 millioner amerikanske tv-seere.  I april i år ga hun ut sin debutplate og nå er hun klar for å delta i MGP 2012.


Melodi 8: Don’t Touch The Flame
Framføres av The Carburetors
Tekst og melodi: The Carburetors


The Carburetors består av Eddie Guz (vokal) fra Oslo, Kai Kidd (rytmegitar) fra Oslo, Stian Krogh (gitar) fra Spydeberg, King O’Men (bass) fra Elverum og Chris Nitro (trommer) fra Nittedal. Bandet har en rekke plateutgivelser bak seg. Den første singelen så dagens lys i 2001, og i 2004 albumdebuterte gutta med "Pain Is Temporary - Glory Is Forever".  The Carburetors har turnert i Belgia, Tyskland, Spania, Russland, Tsjekkia, Østerrike og Slovakia, der de for øvrig delte scene med heltene i Judas Priest. Videre har bandet vært oppvarmere for både Mötley Crüe og Deep Purple i Oslo Spektrum. Siden 2004 har de vært John Dees faste husband siste lørdag før jul og 16. mai. Bandet har også spilt på flere av de store festivalscenene i Europa, blant annet With Full Force foran 55000 tilskuere. Bandet er nå i gang med ny studioplate som kommer ut til våren med påfølgende Europaturné.