Til topps med Vallersund-bilde

Marius Meyer har vunnet en nasjonal fotokonkurranse i regi av Wikipedia.
Kultur

Jarle Vines, styreleder Wikimedia Norge skriver Wikipedia at Wikimedia Foundation har avholdt en stor fotokonkurranse i Europa, som brakte 170.000 bilder av kulturminner og monumentale bygg fra hele kontinentet. Sjelden har en større kulturell kartlegging og bevaring for ettertiden funnet sted, enn dette. I den norske konkurransen har Marius Meyer vunnet med et foto av Vallersund gård i Bjugn.

Wikimedia Norge har med god hjelp fra partnere fått svært attraktive premier - med fotoutstyr fra Canon Norge til en verdi av 25 000 kroner.

- Vi ser fram til å overrekke premiene til vinnerne over nyttår, og feire de norske deltakerne som tok flotte bilder av viktige kulturminner i hele landet. En ekstra bonus er det at Wikipedia fikk en solid kartlegging av kulturminner på Svalbard hvor et av motivene tok fjerdeplassen internasjonalt. Konkurransen har gitt et skattkammer av bilder til Wikipedia - det vil nok ta månedsvis eller kanskje flere år å få 170.000 gode bilder inn i lokale artikler om steder i Europa, sier Vines.

Juryen i Norge besto av erfarne fotografer og kulturfolk. Lars Roede, Marius Arnesen, Jacques Hvistendahl og Sølvi Ediassen plukket ut 10 bilder i rangert rekkefølge. Som styreleder i Wikimedia Norge er jeg glad for at så profesjonelle fagfolk stilte opp som jurymrdlemmer.

Bilde nummer 1 som er tatt av Marius Meyer, er vinneren av den norske konkurransen. Bilde nummer 2 som er tatt av Erlend Bjørtvedt fikk en 4. plass i den internasjonale finalen.