Naturuka 2015 er godt i gang, og det arrangeres ulike aktiviteter knyttet opp mot friluftsliv og aktivitet i naturen.

- En god start

- Vi startet på lørdag med flaggermusnatt. 31 personer fra 11 år og oppover møtte opp, og det ble foredrag om flaggermus før vi dro ut og leitet. Vi var ganske spente, det var litt dårlig vær men vi fikk sett flaggermus, så det var en god start på naturuka, sier Ingrid Bjørklund ved Ørland Våtmarkssenter.

På dagtid under Naturuka kjøres det tilbud for skoleklasser og barnehager, og mange har allerede meldt seg på, forklarer Bjørklund.

- Vi har tilbud for skoleklasser og barnehager på dagtid, og aktiviteter på kveldstid.  Stadig flere melder seg på, og onsdag under nordisk våtmarksdag er det fullt, sier Bjørklund.

Fredag skal det vises en film som heter Birders: The Central Park effect.

- Filmen er veldig spennende, og handler om fugletittere, men like mye om Central Park. Central Park er jo bygd opp kunstig midt i sentrum, og det er jo ganske interessant. Filmen handler også om naturglede i hverdagen, forklarer Bjørklund.

Kunstvandring med QR

Under Naturuka blir det også en litt annerledes kunstvandring på Brekstad, der Galleri Molo har satt sammen en vandring der publikum kan oppleve historiene bak med QR- koder.

- Kunstverk på Brekstad er nå merket med QR-koder. Om man scanner disse, så får man fram filmsnutter som forteller om verkene, opplyser kunstner Nina Gjølgasæther.

Det blir også Natt i naturen, som er en del av den nasjonale friluftslivets uke.

- Den går over hele Norge, og da er målet at 50 000 skal overnatte ute lørdag 5. september. Tidligere har politikere blitt oppfordret til å overnatte ute, og kanskje er det flere i kommunene som vil overnatte ute. Vi oppfordrer til ei natt i naturen, og vi vil ha base ved kanonen på Austrått. Kanskje noen vil overnatte på Gjølga der det på søndag skal være friluftlivets dag, eller ved amfiet i Grandefjæra, sier Bjørklund.

Håpet er at det skal være noe for alle aldre under naturuka.

- Målet er å få folk ut i naturen, og vi håper det er noe for alle aldre, sier Ingrid.