Hjertevarmt om foreldreløse Annie

Ørland kulturskole traff publikum i hjertet under premieren på musikalen om barnehjemsjenta fra New York.

Solveig Rønne som hovedkarakteren Annie får nok en skjennepreken av den kyniske barnehjemsbestyreren Miss Hannigan i Hilde Jenssens skikkelse. Fredag er det Frida Seim som tar over rollen som Annie.  Foto: Skjalg Ledang

De unge aktørene fra Ørland kulturskole imponerer i Broadway-musikalen Annie.  Foto: Skjalg Ledang

Kollektiv innsats fra unge og voksne sjarmerte publikum under premieren torsdag kveld.   Foto: Skjalg Ledang

Kultur

Broadway-musikalen Annie hadde premiere i 1977. Det kanskje ikke alle vet er at musikalen bygger på en tegneserie om den foreldreløse jenta Annie. Tegneserien startet så tidlig som i 1924, ni år før handlingen i musikalen.

Klassiker med sjarm

Det er ingen enkel oppgave å sette opp en musikal som siden premieren for snart 40 år siden har blitt en klassiker over hele verden. Annie er spekket med sang, dans og replikker. Men de unge aktørene fra Ørland kulturskole, som for anledningen også har med seg et knippe fra foreldregenerasjonen på scenen, gjør sitt til at dette blir en versjon som er fylt med sjarm og hjertevarme fra start til slutt.

Penger er ikke lykke

Historien om Annie har også i dag aktualitet, sjøl om handlingen foregår i metropolen New York i 1933. På finurlig vis havner jenta fra barnehjemmet hos milliardæren Oliver Warbucks, som hele sitt liv kun har vært opptatt av å skape seg en størst mulig formue. Men også han, som i likhet med Annie vokste opp uten foreldre, må innse at lykken ikke kan kjøpes for penger. Og, uten noen å dele gleder og sorger med, så blir livet fattig.

Kollektiv innsats

Etter premieren på en forestilling som dette blir det feil å trekke fram noen av de 24 unge og seks voksne som er på scenen i løpet av forestillingen. Alle bidrar til at helheten sjarmerer. Elin Hassel Iversen står for regien, mens Nina Gjølgasæther har hånd om scenografi og kostymer. Sarah Mikkelhaug har sørget for koreografien, mens Gunnhild Tettli er produsent. I sum har de bidratt til at også fredagens forestilling ved Ørland kultursenter fortjener full sal.