- Jeg har nettopp våknet, sier Valen med noe rusten stemme når Fosna-Folket snakker med ham på telefon i firetida om ettermiddagen.

Han forklarer det med at han til stadighet jobber til langt på natt med prosjekter på andre siden av Atlanteren. Da må han sitte oppe for å kommunisere via internett.

Glemte Fosen

- Jeg har aldri vært på Fosen. Hvor er det, var det første jeg tenkte da showet i Bjugn ble booket.

Det sier Valen når Fosna-Folket pensler samtalen inn på den forestående forestillingen i Bjugn i mars. Etter litt nærmere research viser det seg imidlertid at komikeren sto på scenen i nettopp Bjugn kulturhus i 2011.

- Drøyere

Til tross for at ikke forrige Fosen-opphold sitter som spikret i hukommelsen, lover Valen litt av hvert når han er tilbake i mars.

- Det handler om at jeg kommer tilbake fra USA. Jeg har fått litt for mye selvtillit, og jeg blir fort satt på plass av de to musikerne jeg har med meg, forklarer han.

Valen sier at det er rom for mye improvisasjon i showet, og at mye blir til underveis.

- Men vi har selvfølgelig noen faste stolper. Når jeg ikke er på TV, kan jeg ta den lenger ut. Det blir litt drøyere, men det avhenger av responsen fra publikum.

Lover Northug-parodi

I høst har vestlendingen figurert på TV-skjermen med «Kanal Valen». I Bjugn kulturhus lover han at flere kjente karakterer vil dukke opp.

- «Hvorfor må vi møtes» med Ole Paus er med.

- Hva med parodien av Petter Northug?

- Ja, siden han er ifra området, må jeg vel ta med den, svarer Valen.

Northug: - Magisk

Valens parodier av Petter Northugs fyllekjøring har vært fast inventar i «Kanal Valen» i høst. Skistjernen selv har ingenting imot at Valen tøyser med den uheldige kjøreturen i mai.

- Jeg elsker å øve på parodier selv. Valen er magisk, sier Northug til Fosna-Folket.Les også: Derfor er Petter Northug livredd leksværinger