Fredrik (15) om pappa Farmen-Finn: - Jeg er fryktelig stolt av deg, pappa!

Før Farmen-oppholdet startet hadde Finn Olav Odde en lovnad til sønnen Fredrik.

FAR OG SØNN: Farmen-Finn Olav har et svært tett forhold til sønnen Fredrik (15). Mens pappa Finn Olav Odde var på Farmen har også Fredrik Odde sørget for å bli en mester med kasteøksa hjemme på Ottersbo.   Foto: Skjalg Ledang

MIDT I BLINKEN: Med pappa Finn Olav Odde og mamma Laila Odde som tilskuere viser Fredrik Odde at han er treffsikker i øksekast.   Foto: Skjalg Ledang

Kultur

- Jeg lovte Fredrik at jeg ikke skulle gjøre noe på Farmen som kunne få han til å skjemmes over meg, sier pappa Finn Olav Odde.

Hjemme på Ottersbo i Ørland står fortsatt blinken som Finn Olav brukte da han trente på øksekast før Farmen-innspillingen startet. Rettere sagt, det som er igjen av blinken. Øksa som Odde kjøpte i Sverige benyttes fortsatt, og i dag er sønnen Fredrik en tøff utfordrer når far og sønn tar en duell i øksekast.

Enorm oppmerksomhet

Fredrik Odde sier til fosna-folket.no at han også merker den enorme oppmerksomheten det er rundt pappa Finn Olavs innsats på Farmen på TV2. En oppmerksomhet 15-åringen ikke hadde drømt om da far Finn Olav reiste til Farmen.

LES OGSÅ: Farmen-Finn: - Jeg er imot vindmølleparker
LES OGSÅ: Farmen-Finn Olav: - Nå vil jeg bli ordfører

- Jeg får mange kommentarer, og har vel blitt litt mer populær på skolen, sier Fredrik Odde. 15-åringen har hele sitt liv har hatt et veldig tett forhold til pappa Finn Olav. Nå går han siste skoleår på Ørland ungdomsskole, og ser fram til å starte på videregående skole til høsten.

Midt i blinken

Utenfor familiens bolig griper Fredrik øksa, svinger den elegant før han slipper skaftet. Svisj, og den sitter solid plantet midt i blinken. Full pott for unge Odde.

LES OGSÅ: Farmen-Finn: - Du skal få en klem. SV-veteran: - Nei.

- Jeg er stolt over Fredrik, sier Finn Olav Odde. Ved siden av står kone og mamma Laila Odde. – Øksa er for tung for meg, sier hun, tydelig stolt over begge ”guttene” sine!

LES OGSÅ: Finn Olav tilgir «Farmen»-Olav dersom han ber om unnskyldning