- Han tente på ideen, rett og slett

Sammen med to venninner startet Helena Wik (21) fra Roan kommune opp teatergruppen «Hennes majestet» i april i år. Til det første teaterstykket fikk de regihjelp av Petter Næss, mannen bak filmene «Elling» og «Tatt av kvinnen».

Satser: Helena Wik (til venstre) og Marie Kallevik Straume er skuespillere, mens Emma Helene Heggdal har skrevet manus til teaterstykket «Du ser meg». Sammen utgjør de tre teatergruppen «Hennes majestet».  Foto: Kristian Kongsvoll

Unge skuespillertalenter: Til venstre Helena Wik (21) fra Bessaker og Marie Kallevik Straume under fremførelsen av teaterstykket «Du ser meg».   Foto: Kristian Kongsvoll

Kultur

- Vi ville ikke vente på å komme inn på en teaterhøyskole, og fant heller ut at vi kunne lære ved å lage teater selv, forklarer Wik om hvorfor de startet opp gruppen.

Til vanlig studerer hun teatervitenskap, og arbeider på kostymeavdelingen ved Den nasjonale scene i Bergen.

Sendte mail til Næss

Den senere tiden har imidlertid arbeidet med teatergruppen blitt viet mest oppmerksomhet. Et halvt år etter at venninnene startet opp, er de for fullt i gang med sin første oppsetning som har fått navnet «Du ser meg».

Filmregissør Petter Næss har hjulpet jentene frem mot oppsetningen.

- Vi sendte ham en mail med tittelen «Drømmen om regihjelp fra Petter Næss», og han svarte umiddelbart at dette ville han være med. Han tente på ideen, rett og slett, forteller Wik.

Les også: Konsert krydret med eventyr og dikt

Teaterstykke om sosiale medier

Ideen til venninnene var å lage et teaterstykke som setter spørsmålstegn ved det overvåkingssamfunnet vi lever i, og hvordan vi kommuniserer med hverandre gjennom sosiale medier.

- Det er et viktig og alvorlig tema som berører alle, men Næss har lagt inn mye humor i teaterstykket vårt, forklarer Wik.

Premieren på stykket fant sted ved Cornerteateret i Bergen 24. oktober, og mandag og tirsdag til uken skal de spille ved kultursenteret ISAK i Trondheim. Miniturneen til teaterstykket avsluttes ved Den nasjonale scene i Bergen i desember.

- Vi drømte om å få regihjelp fra Næss, og å spille på Den nasjonale scene. Begge delene har vi klart, så vi er litt euforisk, sier Wik.

Les også: Vil støtte sang og kaninhopp

Planlegger nytt prosjekt

Allerede nå planlegger jentene et nytt prosjekt som de tenker å sette opp til sommeren.

- Med teateroppsetning nummer to er Bambi oppe og står på isen, sier 21-åringen fra Bessaker, og sikter til teatergruppen hun er en del av.