I fjor spiste Torild middag med kongen, i går var hun på lunsj med kronprinsen

Daglig leder Torild Langklopp ved Stokkøya sjøsenter var blant åtte midtnorske gründere, som ble plukket ut til å spise lunsj med kronprins Haakon.

Her hilser Torild på Kronprins Haakon.  Foto: Privat

Kultur

Næringskonferansen Manifestasjon arrangeres i år for tiende gang. I år var 760 deltakere til stede. Åtte heldige gründere ble plukket ut til å spise lunsj med kronprins Haakon i går. Daglig leder Langklopp var blant de utvalgte.

- Det var veldig morsomt å bli plukket ut. Det er veldig mange andre dyktige gründere i Midt-Norge også, påpeker hun.

Inviterte Haakon til Stokkøya

I fjor sommer spiste kong Harald og dronning Sonja middag på strandbaren på Stokkøya. Dette skjedde i forbindelse med kongeparets fylkesreise i Sør-Trøndelag. Langklopp benyttet i går muligheten til å invitere kronprinsen til Stokkøya.

- Han sa «jo, tusen takk». Vi får se om han tar meg på ordet, forteller gründeren.

Bolyst i distriktet

Kronprinsen spurte også Langklopp om hva hun tror skal til for å skape bolyst ute i distriktet.

- Jeg mener man bør forsøke å bo tettere. Man må skape en levende bygd. Med prosjektet Bygda 2.0 ønsker vi å få flere til å bo i samme område, der naturen brukes som en fordel, forklarer hun.

Første del av prosjektet er nå i ferd med å bli realisert. Byggingen av bygdeboksen tar til i slutten av september eller begynnelsen av oktober. Den skal etter planen stå ferdig våren neste år. Ideen bak Bygda 2.0 går ut på å skape et unikt, moderne og fortettet moderne bo- og arbeidsmiljø i fjæresteinene på Stokkøya.

Endelig byggestart

Bolig- og næringsprosjektet Bygda 2.0 på Stokkøya har planlagt en storstilt utbygging av et sprengningsfelt i flere år. I september er det tid for å sette spaden i jorda.