Ble snytt for landsfinalen, men nå får Fosen-elevene et plaster på såret

Korona-krisen førte til at landsfinalen i NRK Klazzequizen 2020 ble avlyst.

Quizlaget til Stadsbygd skole. Fra venstre Lena Kårli (reserve), Johanne Rønningen, Samuel Thot Herringbotn og Erlend Kristian Skraastad.   Foto: Kjell dahle

Kultur

Landsfinalene bruker å gå på fjernsynet. Etter planen skulle de tre vinnerne fra Stadsbygd skole i Indre Fosen, Johanne Rønningen, Erlend Kristian Skraastad og Samuel Thot Herringbotn, samt reserven Lena Kårli, vært på den første innspillingen allerede 23. mars.

Fosen mot Trondheim

Nå er det bestemt at det ikke blir noen landsfinale.

– Det ble kåret to finalister i mars med tanke på Oslo-tur, men landsfinalen ble avlyst på grunn av korona-tiltakene. Dermed bestemte vi oss for å la de to lagene som egentlig skulle til hovedstaden, ta fylkesfinalen seg i mellom, sier Jørn Haudemann-Andersen i NRK Trøndelag.

Stadsbygd skole skal kjempe mot Sjetne ungdomsskole skole i Trondheim i «God ettermiddag Trøndelag» torsdag denne uka. Sendingen forgår i tidsrommet mellom klokka 15.00 og 15.30.

LES OGSÅ: Disse elevene er fylkesmestere i quiz. Nå truer koronaviruset finalen ...

– Flere lag enn før

– Dette blir et plaster på såret?

– Ja, det blir det. Vi skal sende fra to skoler samtidig. Det tror jeg ikke vi har gjort tidligere, så det skal bli en utfordring for oss også å å få prøvd ut det. Jeg skal lede sendingen fra Stadsbygd skole, sier Haudemann-Andersen.

Ny klassequiz starter for øvrig opp igjen med innledende runder til høsten.

– Flere lag enn før er med. Så håper vi alt ligger til rette for full gjennomføring, med landsfinaler på TV utpå vårparten, sier Jørn Haudemann-Andersen.