Grete ble både rørt, glad og ydmyk

Grete Eid Johansen ble torsdag, under en festlig tilstelning i Blackbox Ørland Kultursenter, tildelt Ørland kommunes kulturpris for 2019.

Kulturprisvinner Grete Eid Johansen med miniatyren Gutter hopper bukk og ordfører Tom Myrvold.  Foto: Marit Eide Dahl

Kultur

Prisen består av en miniatyr av Astrid Dahlsveens «Gutter hopper bukk» og blomster.

Trekkspill, torader og fløyte

Det var ordfører Tom Myrvold som sto for utdelingen. Han berømmet Grete Eid Johansen for hennes mangeårige engasjement i kulturlivet i Ørland.

– Helt siden hun var ei lita jente har hun underholdt oss på trekkspill, torader og fløyte og hennes flotte sangstemme har fascinert oss i mange anledninger. Ørland Gospelkor har, under hennes ledelse, utviklet seg til et fantastisk kor, framholdt Tom Myrvold.

LES OGSÅ: Hun har hele verden som arbeidsplass, men finner roen på Fosen ...

Ørland Gospelkor sang fantastisk for sin dirigent Grete Eid Johansen.  Foto: Marit Eide Dahl


Den store overraskelsen

«Nybandet», som består av Brage Døsvik Hansen på gitar, Runa Døsvik Hansen på piano, Benjamin Sletten på slagverk og Johanna Ringstad vokal, imponerte publikum med to flotte innslag.

Den store overraskelsen var at Ørland Gospelkor kom marsjerende inn med blomster og ba Grete om å dirigere to sanger. Lettrørt som hun er hadde hun problemer med å holde tårene tilbake. Men koret sang utrolig flott både «Shine on me» med solist Helga Norset og «Operator» med solist Irja Hammern Døsvik. Irja «ga virkelig jernet» hun sprengte omtrent lydanlegget. Grete var storlig fornøyd med koret «sitt».

Runa Døsvik Hansen på piano  Foto: Marit Eide Dahl


Siste i gamle Ørland

Grete sa i sin takketale at hun var rørt, glad og ydmyk over å være mottaker av Ørland kommunes Kulturpris for 2019. Videre takket hun alle de frammøtte, «Nybandet» og spesielt «koret mitt» som hun sa. Ellers sa hun at musikk og kultur er noe av det viktigste i livet hennes. Det skulle ha vært på blå resept sa hun.

Ordfører Tom Myrvold orienterte om statuttene for kulturprisen og sa at det foreløpig ikke er bestemt hvordan opplegget for en eventuell kulturpris blir i den nye kommunen. 2019-prisen var i alle fall den siste som ble utdelt i «gamle» Ørland kommune som han sa.

LES OGSÅ: Mads Haugseth vant kulturprisen - Fosna-Folket