Gracia Neema Bahati (f.v.), Leon Bafondoko og Mushaga Bakenga fra Jabez Verden i samtale med Anja Hovde.  Foto: Terje Dybvik

Knallsterk oppstart for årets store fellesløft

Tirsdag kveld gikk atter startskuddet for nok en Fosengave-innsamling.

Og allerede på åpningskvelden i Ørland kulturhus, ble det klart at veldig mye allerede er kommet inn til formålet.

Nyangezi

Fosengaven er den årlige innsamlingsaksjonen for noen som ikke har det så godt. Den gjennomføres av ekteparet Geir Yngve og Anja Hovde på Ørlandet i samarbeid med Ørland Sparebank, Ørland kommune og Fosna-Folket oppunder jul.

Det er Jabez Verden som i år er mottaker, en organisasjon som ble grunnlagt i Trondheim i januar 2018. Jabez Verden har mål om å støtte utdanning for barn og unge fra vanskelige kår, med start i landsbyen Nyangezi i Øst-Kongo. Flere representanter var til stede på åpningskvelden, blant annet den kjente fotballspilleren Mushaga Bakenga.

Kongolesisk dans.  Foto: Terje Dybvik

Underholdning og alvor

Som vanlig ble kick-offen en kveld hvor programmet inneholdt både god underholdning i form av dans og musikk, men også deler hvor alvoret fikk sin plass. Anja Hovde var tradisjonen tro konferansier.

– Dette handler om at vi alle kan bidra litt for å utgjøre en stor forskjell for noen som ikke har det så godt, sier Geir Yngve Hovde.

Elevene ved Fosen videregående skole overrakte i overkant av 54.000 kroner som de har samlet inn.  Foto: Terje Dybvik

130.000 kroner

«Mange bekker små gjør en stor å» er også et velkjent ordtak, som er beslektet med det som Geir Yngve Hovde framholder. Og allerede tirsdag kveld ble det klart at det er flere store elever som flyter inn til Fosengaven 2019 i form av kroner og øre.

Elevene ved Fosen videregående skole i Bjugn har byttet ut OD-dagen til fordel for formålet, og fått inn i overkant av 54.000 kroner. Ørland kommune gir 10.000 kroner og Ørland Sparebank det samme beløpet.

Alt i alt kom det inn 110.000 kroner i rene midler under kick-offen. Sammen med 20.000 som har kommet inn før, er man derfor nå oppe i 130.000 kroner. Så langt.

  Foto: Terje Dybvik


Skolesekker

Men det stopper ikke der. For Fosenkraft i fellesskap med samarbeidspartner Hvacs har funnet fram solcelleutstyr til en verdi av 24.000 kroner som gies bort, og Ørland Ballklubb har gitt skjorter og fotballdrakter til en verdi av flere titalls tusen kroner.

Videre har kunstner Ståle Gerhardsen donert et bilde som auksjoneres ut til saken. Det er Gunnhild Tettli som fikk i stand den avtalen. Ann Karin Aar Flæsen har samlet inn over 100 skolesekker. De er rengjort og skal fraktes til skolen i Nyangezi. Det er rundt 1000 elever ved skolen, og skolesekker et noe som er stor mangelvare.

Og aksjonen er langt fra ferdig ennå.

Kontonummer for Fosengaven: 4290.51.37918
Vipps: 573803/ Jabez Verden