Lokalavisa med på tur for å henta silda

Mange ørlendinger har et spesielt forhold ringnotbåten Svanaug Elise. Vi er med på turen nordover til Kvenangen for å hente sild som skal leveres til Grøntvedt Pelagic. 

Fra venstre: Håkon Wahl, overstyrmann og fungerende skipper på «Svanaug Elise», Marit Eide Dahl og daglig leder Alexander Grøntvedt på Grøntvedt Pelagic AS like før avgang til Kvenangen.   Foto: Privat

Kultur

Dag 1:

Endelig var dagen kommet og jeg kunne gå om bord i ringnotbåten Svanaug Elise på Uthaug. Mannskapet på sju hadde vært på Uthaug og levert rundt 1.000 tonn NVG-sild – norsk vårgytende sild. Den hadde de henta i Kvenangen, en fjord som ligger helt på grensa til Finnmark fylke. Svanaug Elise, som hadde en kvote på 3.200 tonn NVG-sild i 2019, hadde fiska opp sin egen kvote. Så nå var det sild som mindre båter hadde fiska, de hadde henta. Tur nummer to er den vi er med på.