Oppfordrer fosninger om å stille på audition for ny spillefilm

I 2020 skal spillefilmen «Alle hater Johan» spilles inn i Trøndelag.

Illustrasjonsbilde: Hallvar Witzø (i midten) under Filmbussens sommerleir på Stokkøya for noen år tilbake. Arkivfoto.   Foto: Kim Roger Asphaug

Kultur

«Alle hater Johan» produseres av Nordisk Film Production i samarbeid med Film In Norway.

Hallvar Witzø

Filmen, som er basert på et manuskript av Erlend Loe, skal regisseres av Hallvar Witzø fra Leksvik. Lørdag 2. november blir det audition i Trondheim og dagen etter på Frøya. Hallvar Witzø er kjent for arbeidet med blant annet Tuba Atlantic, filmen som vant Student Academy Awards i 2011 og året etter ble Oscar-nominert til beste kortfilm.

Det er Løkka Casting i Oslo står for prosessen med å hyre skuespillere til den nye filmen. Hanna Kavli Lund, opprinnelig fra Bjugn, håper unge fosninger vil stille på audition.

– Dette bli en flott mulighet for unge som kan tenke seg å være med i en film, og det kan godt tenkes at fosninger kan passe godt til noen av rollene som skal besettes, sier Hanna Kavli Lund til Fosna-Folket.

Eksplosiv bygdekomedie

«Alle hater Johan» beskrives som en eksplosiv bygdekomedie. Alle som skal spilles i filmen må kunne snakke trøndersk. En trenger ikke å ha tidligere erfaring med skuespill. Løkka Casting opplyser om at alle gutter og jenter i alderen 7-10 år og 14-18 år kan komme på audition.

«Du trenger ikke å forberede noe før du kommer. Vi vil svare på spørsmål og informere mer om filmen og casting-prosessen på audition. Kom som du er», står blant annet å lese i invitasjonen fra Løkka Casting.