Festivalbudsjettet på plussida igjen

Ørland Bluesklubb fikk ikke innfridd sine forventninger i fjor. I år gikk alt så meget bedre. – Vi går med overskudd, sier Syver Srøbka i Ørland Bluesklubb.
Kultur

I fjor opplevde arrangørene at artister falt ut. De måtte etablere festivalen på et nytt sted. Årets utgave er den 20. i rekka. Neste år er det på et vis 20-årsjubileum igjen. Den første festivalen gikk av stabelen den første helga i oktober 2000.

Gode sponsorer   

I år fikk de støtte både fra fylkeskommunen og lokalt næringsliv.

– Næringslivet har vært enestående, og vi fikk på plass mye før vi begynte å selge billetter, sier bluesgeneralen.

Hvor mye de har hanket inn på billettsalg har ikke Srøbka oversikt over ennå.

De var litt spente på hvordan publikum ville takle at festivalen var flytta til Barrock. Der har de fått åpnet en etasje til og de har ordnet et eget greenroom der artistene kan ta seg igjen mellom øktene.

Dette fungerte ifølge bluesklubben frontmann veldig bra.

– Tilbakemeldingene fra artistene er gode, sier bluesmannen.

Besøkstallet        

Srøbka sier det skal søkes midler fra fylket på ny. Allerede før besøkstallet er klart, er Srøbka ganske sikker på at de har et bra overskudd. Dette skal pløyes tilbake til et forhåpentligvis minst like bra arrangement neste år. Med unntak av at det ble overfullt på konserten med Frode Alnæs og at det ble tull med bordreservasjoner for bedriftsgjester fra Monter, gikk det meste på skinner.

– Vi får gode tilbakemeldinger både på Facebook og SMS, sier Srøbka.