Utvider festivalen med nytt tilbud

Deltakerne vil merke et av kommunens nye samarbeidsprosjekter, når årets Kamferdropsfestival går av stabelen.

Knut Ola Vang spiller piano under en tidligere utgave av festivalen.  Foto: Arkivbilde

Kultur

Mellom fredag 23. og søndag 25. august arrangeres den årlige Kamferdropsfestivalen i Indre Fosen kommune. Festivalen arrangeres for å lage et variert kulturtilbud for eldre i kommunen. Siden oppstart i 2013 har arrangementet gått fra kun å gjelde institusjonene, til nå å gjelde alle som vil komme.

- Navnet lagde vi som et litt morsomt navn på aldersgruppa, uten å bruke uttrykkene «eldre» eller «senior», forteller Bård Hindrum ved Leksvik frivillighetssentral.

Syv arrangementer

Frivillighetssentralene i Rissa og Leksvik arrangerer Kamferdropsfestivalen. De har forsøkt å lage et program som skal passe for alle, med en blanding av egne og profesjonelle aktører, ifølge Hindrum. Av ulike arrangementer kan de skilte med høytlesing fra bok, allsang, filmvisning, flere konserter, samt en fest på Stadsbygd lørdag. Resten av arrangementene foregår i Råkvåg, Skaugdalen, Leksvik og Rissa.

- Vi har syv arrangementer rundt om i hele kommunen, opplyser han.

Samarbeid

- Er det noe nytt av året?

- Vi har fått med filmproduksjonsselskapet Up North, som skal vise en dokumentarfilm i Leksvik.

Dette er en del av et samarbeid som avdelingen for kultur- og fritid i Indre Fosen kommune og Up North har startet, ifølge Hindrum.