Skal kåre mestere med motorsag, øks og melkespann

Helgas underholdningsprogram i Fosen inneholder en bredt spekter av aktiviteter.

Den raskeste med motorsag skal blant annet kåres under Åfjordsdagan på lørdag. Illustrasjonsbilde.  Foto: Frank May / NTB scanpix

Kultur

Dette skjer i Fosen i helga:

Fredag

 • Åfjordsdagan 2019: Fest med «Platina» og «Sjuende far i huset» i Åfjordhallen.
 • Kvernaløpet 2019 i Hasselvika, Indre Fosen. Arrangør: HIL
 • American Car Club Fosen feirer sitt 40-årsjubileum ved klubbhuset på Opphaug, Ørland. Deltagerne vil kjøre cruise om kvelden.
 • Ørland kino: «John Wick: Chapter 3» og «Men in Black: International».

Lørdag

 • SOLfjordfestivalen 2019 i Sørfjorden, Indre Fosen, holdes for sjuende gang. Det blir leker for barn, hestskitbingo, salg av mat og drikke, triatlon og vannscooterkjøring. Roar Strand er årets konferansier. Gruppa BEIST skal spille på festen. Arrangør: Sørfjorden Panorama, Marina og Camping.
 • Åfjordsdagan 2019: Åpning av den nye idrettshallen, mosjonistklasse Mælanakken, folkevandring rundt Åsmundvatnet, Umbro fotballcup knøtt og mini ved Åset stadion, Nakkasprinten 2019, Barnesprinten ved Åset stadion og quiz med Asgeir, Dijam/Åfjordskroa.
 • Danseforestillingen «This is the future» settes opp i Vanvikan samfunnshus, Indre Fosen. Dette er et prosjekt av Anne Halonen som består av to unge lovende dansere fra Indre Fosen mellom ni og tolv år.
 • American Car Club Fosen feirer sitt 40-årsjubileum ved klubbhuset på Opphaug, Ørland. Deltagerne vil kjøre cruise om dagen.
 • Gudstjeneste i Austrått kapell, Ørland, ved tidligere prost Sven Tysdal.
 • Sjøsetting av jekt ved Museet Kystens Arv, Stadsbygd i Indre Fosen. Du kan selv bli med og trekke den 10 tonn tunge jekta ned til sjøen. Astrid Wale skal holde foredraget «Da fjorden var landeveien», som tar for seg jektefarten på Trondheimsfjorden.
 • Jazz på museet ved Museet Kystens Arv, Stadsbygd i Indre Fosen. Som æresgjest hilses jazzpianist Annette Wizisla fra Berlin velkommen. Sammen med gitarist Patrick Wiborg Dahle og sangerinne Julia Luis Seifert skal de tre skape en fargerik verden av lyd og rytmer.
 • For sjette året på rad inviterer Trio`n Slank Bakfra til Sommercabaret i Blackboxen ved Ørland kultursenter. I år med Stig Ove Sletten og Kim Aksnes i tillegg til radarparet Odd Petter Rønning og Solveig Hatmyr.
 • Arve Grytbakk opptrer ved Sjøsiden Sportspub, Brekstad i Ørland.
 • The Federation opptrer ved Barrock Dockside, Brekstad i Ørland.
 • Ørland kino: «Aladdin» og «Kjæledyrenes hemmelige liv 2».
 • I 6.div. menn avdeling 04 i fotball møter FK Fosen i Bjugn- Astor 2 heime på Marienborg grasbane på Jøssund.

Søndag

 • Åfjordsdagan 2019: Aktiviteter og underholdning for store og små ved idrettsanleggene/Åset, hesteridning, buldring med instruktør i nyhallen, turnoppvisning, Femkamp: Hvem er Åfjords raskeste med motorsag, best på øksekast, raskest på spikerslag, best i melkespannkasting og mest presis i hesteskokast?, bedriftsmesterskap: Hvilket firma er Åfjords beste i trekamp? Stafett bestående av grenene motorsag, øksekast og spikerslag og Ainnsless sankthanskveill i Ø11øw med Åfjord Janitsjar.
 • Åfjord - Verdal 2: Seniorkamp 5.divisjon Åset stadion.
 • Vanvikan kino: «Britt-Marie var her», «Avengers: Endgame», «Men in Black: International», «Hacker» og «Rocketman».
 • Ørland kino: «Kjæledyrenes hemmelige liv 2», «X-Men: Dark Phoenix», «Rocketman» og «Rutete Ninja».
 • Ørland møter Nardo 2 i 4. div. menn avdeling 01 i fotball heime på Lundavoll grasbane.
 • Sankthans-feiring på Vingsand, Osen. Arrangør: Vingsand og omegn grendalag.
 • Sankthans-feiring på Skoglund travbane, Ørland. Arrangør: Ørland travklubb

Noe mer som skjer?

Vet du om flere arrangement som skjer på Fosen denne helga?

Skriv gjerne en kommentar om arrangementet i kommentarfeltet under.