Fosning leder arbeidet med Knutsen og Ludvigsen-forestilling

Helena Wik fra Bessaker i Roan er regissør i Turnéteatret i Trøndelag sin forestilling om Knutsen og Ludvigsen.

Knutsen og Ludvigsen kommer til Rissa og Ørland. Helena Wiik skal sammen med denne gjengen produsere teaterforestillingen Knutsen og Ludvigsen på Turnéteatret i Trøndelag. Forestillingen har premiere 17.september og drar deretter på turné. I oktober skal den spilles både i Indre Fosen og på Ørlandet. Fra venstre scenograf og kostymedesigner Mari Lotherington, musikalsk konsulent Skjalg Raaen, regissør Helena Wik, skuespiller Sigrid Husjord, skuespiller Tore B. Granås (Knutsen), skuespiller Hans Petter Nilsen (Ludvigsen) og skuespiller Ida Maria Göransson.   Foto: Silje Kolaas

Kultur

Teaterforestillinga har premiere til høsten og kommer til både Indre Fosen og Ørland i oktober.

LES OGSÅ:
* Se her hvem som skal spille hovedrollene i sommerens store spel ...
* – Jeg er så rørt og stolt over dette vedtaket - Fosna-Folket

Hele Trøndelag

– Vi har funnet mange fine scener vi skal spille på over hele Trøndelag. Dette er en ganske stor produksjon, så vi får ikke plass på alle scenene, sier regissør Helena Wik.

Hun jobber for tida på Norges nyeste teaterhus i Verdal, der Turnéteatret i Trøndelag holder til.

Fram til høsten skal hun og resten av det kunstneriske teamet produsere familieforestillingen Knutsen og Ludvigsen.

– Dette er min institusjonsdebut, og jeg er jo ganske stolt av at det er på Turnéteateret, sier Helena Wik.

– Dette er min institusjonsdebut, og jeg er jo ganske stolt av at det er på Turnéteateret, sier Helena Wik.  Foto: Silje Kolaas

 

Fra ni roller til fire skuespillere

Helena Wik er ellers aktuell i Fosen med «Bjørnørfolket», det store spelet om utvandringa til Amerika som har premiere på Fiskefestivalen på Bessaker i Roan 18. juli i år.

Hans Petter Nilsen skal spille Knutsen og Tore B. Granås skal spille Ludvigsen. I tillegg er skuespillerne Sigrid Husjord og Ida Maria Göransson med på scenen som konduktør, myndighetene, Kaptein Knutsen og det store dyret.

– Vi har gått ned fra ni roller i manus til fire skuespillere. Vi har det gøy på prøver og gleder oss til å komme skikkelig i gang med fargerike kostymer og en tøff scenografi, sier Wik.

Brukbart og overveldende

– Mitt forhold til Knutsen og Ludvigsen er nesten som det jeg har til The Beatles, altså brukbart og overveldende på mange plan. Og turné med Knutsen og Ludvigsen i Trøndelag vil jo da tilsi at jeg er med i et slags gjenforent Beatles. Og det vil jo alle se og høre, sier Hans Petter Nilsen i den utsendte pressemeldinga. Nilsen jobber til daglig på Trøndelag Teater.

Skuespiller Tore B. Granås er ansatt på Turnéteatret i Trøndelag.

– Jeg har en sønn på 3,5 år. Han elsker Knutsen og Ludvigsen, sier Granås.

– Dette er en av de sjeldne forestillingene absolutt hele familien kan oppleve sammen og føle seg like truffet av. Det er morsomt, gjenkjennelig, rart og fylt av sanger som vi elsker å synge, framholder Helena Wik.