– Det blir ikke underbuksehumor. I hvert fall ikke åpenlyst

Fredag er det duket til premiere på Mølna teaterlags «Sistemainn sløkke lyset» i Bjugn kulturhus.

Ifølge Kristin Melum Eide er det ingen dødpunkter i «Sistemainn sløkke lyset». Fredag er det premiere. Her er et glimt fra en av øvingene.   Foto: Hans Eide

Kultur

Det blir den første av totalt tre forestillinger i kulturhuset.

Bakgrunnen for årets revynavn, «Sistemainn sløkke lyset», er den nært forestående kommunesammenslåingen mellom Ørland og Bjugn.

15 år

Bjugn «opphører» som egen kommune fra 1. januar 2020.

– Det blir selvfølgelig et gjennomgangstema, sier Kristin Melum Eide, mangeårig styremedlem i Mølna teaterlag.

Melum Eide er også en erfaren sceneaktør og tekstforfatter i revysammenheng. Faktisk har Melum Eide nå vært med på revyen i 15 år.

– Andre tema vi kommer innom er kultur, trening, #metoo-kampanjen og stedsnavn i den nye kommunen. Vi vil også ta for oss oppdrettsnæringa og hurtigbryllup, forteller hun. 

LES OGSÅ: Revynummer fra Fosen ble plukket opp i Sverige. Dette er den sanne historien bak sketsjen

Høye ambisjoner

Teaterlagets forrige revy, «Toillåt nok», sørget for to fulle hus og glitrende respons fra publikum. Flere dristet seg til å kalle den «den beste Bjugnrevyen noensinne». Teaterlaget fikk også den gjeve Toillingprisen under Norsk revyfestival på Høylandet tilbake i 2016.

Ambisjonsnivået for årets revy er høyt.

– Lydmannen vår sier at denne revyen er bedre. Selv er jeg overrasket over kvaliteten, særlig med tanke på at vi har hatt en kort og hektisk øvingsperiode.

Perfeksjonister

Ifølge Melum Eide er det ingen svake ledd eller dødpunkter i «Sistemainn sløkke lyset». Grunnen er rett og slett det store utvalget av godt materiale og gode tekstforfattere, sier hun.

– Vi blir inspirert av alle de gode tilbakemeldingene vi har fått, og vil levere desto bedre. Man får lyst til å gjøre det bra, og blir litt perfeksjonistisk.

Ifølge revyveteranen kan det være krevende å være perfeksjonist og samtidig dagsaktuell i revy. Man får mindre tid til å finpusse verket.

– Vi vil være så oppdaterte som mulig i numrene våre. Det er ikke alltid forenlig med at alt skal være perfekt. Vi satt for eksempel og skrev tekster så sent som i går (søndag jour. anm.), mens andre nummer har vært ferdige i et halvt år, sier hun.

LES OGSÅ: Se stort bildegalleri fra årets Ørlandsrevy

20 aktører

Totalt er det 20 aktører i sving både foran og bak scenen for å få revyprosjektet i havn. Sene kvelder og hardt arbeid må påregnes, spesielt nå i innspurten.

– Derfor er jeg spesielt stolt av de yngre aktørene på scenen, Caroline Sofie og Tore Mikael Fjellheim Nergård. De er fryktelig flinke og står på, sier Melum Eide.

Som alltid er det en parodi eller to i vente når revylaget inviterer til forestilling. Politikere og andre samfunnstopper kan ikke føle seg trygge for det, sier Melum Eide.

– Men det blir også en hyllest til en bestemt person som har vært viktige for oss, sier hun.

LES OGSÅ: Se stort bildegalleri fra årets Åfjordsrevy

Familievennlig

Melum Eide og resten av teaterlaget håper bjugningene kjenner sin besøkelsestid i helga.

– Det er en familievennlig revy, og folk skal ikke være redde for å ta med ungene sine. Det blir ikke underbuksehumor. I hvert fall ikke åpenlyst.