Populær høne skal vise veien til bedre folkehelse

Førstkommende lørdag blir det åpning av de nye Tuppeline-løypene på Ørlandet. Dette er et helt nytt tilbud for barn og familier.

Den offisielle åpninga av Tuppeline-Runden skjer ved Hovde Hønseri, som også er synonymt med «Tuppelinegården». Fra venstre: Ole-Morten Sletvold, Anja Hovde og Geir Yngve Hovde.   Foto: Terje Dybvik

Kultur

Tuppeline er høna som er hovedfiguren i Anja Hovdes barnebøker.

LES OGSÅ:
* – Jeg har ikke følt noe snev av jantelov rettet mot meg - Fosna-Folket
* Tuppeline er ute på turne - Fosna-Folket

Pins og diplom

Den offisielle åpninga av Tuppeline-Runden skjer ved Hovde Hønseri, som også er synonymt med «Tuppelinegården».

Det var Ole-Morten Sletvold på Brekstad, leder av Fosen Gang- og Vandrerlag, som først lanserte ideen om turløyper i Tuppeline-land for noen år siden.

– Nå har vi fått støtte til å kunne dra i gang dette prosjektet, og har fått produsert pins og diplomer. Dette blir såkalte permanent vandringer, som folk kan gjennomføre når det måtte passe dem, forklarer Sletvold.

Tuppeline-Runden har to løypealternativer. Det er en kort løype rundt gården, og et lengre alternativ som går utover mot Grande langs Flatnesveien.  Foto: Terje Dybvik

 

Rebus

– Da Ole-Morten kom med forslaget, syntes jeg det var en super idé. Jeg satt selv på den tiden og tenkte på hvordan vi skulle tilrettelegge litt mer rundt gården for små besøkende, som kommer for å se på Tuppeline-figurene jeg har malt på fjøsveggene her. Vi har alt fra barnehagebesøk til voksne som går en runde og ser og knipser bilder, sier Anja Hovde.

Tuppeline-Runden har to løypealternativer. Det er en kort løype rundt gården, og et lengre alternativ som går utover mot Grande langs Flatnesveien. I løpet av løypene skal deltakerne også løse en rebus.

– Jeg synes det er flott at Tuppeline kan være med på et prosjekt som fremmer folkehelsa med sunne og artige aktiviteter for barn i et samarbeid med et lokalt lag, sier Anja Hovde.

Flæsen åpner

Samtidig som Tuppeline-Runden åpnes lørdag, blir det åpning av enda lengre løypealternativer under overskriften Ørlandet Rundt.

– Dette er også permanente løyper av ulike lengder, som interesserte kan gjennomføre når de vil, forklarer Ole-Morten Sletvold.

Startskuddet for Tuppeline-Runden går ved Hovde Hønseri.

– Vi skal markere det hele på en høytidelig måte med Tuppelinesang og enkel servering. Kommunelege Pål R. Flæsen skal stå for selve åpninga av løypene. Det vil ikke bli tradisjonell snorklipping. Hva det blir får de som møter opp på selve dagen se. Vi kan si at vi har funnet en egen vri i Tuppelines ånd, smiler Anja Hovde.