«Det ble mange knall og fall på det raske føret»

Som ventet ble det ikke noe stor oppslutning om den årvisse Mefjellturen sist helg. 15 friskuser la imidlertid likevel ut på en kortere utgave på 50 kilometer.
Kultur

Veteran Erling Arnet i Bjugn har sendt oss bildene og følgende referat fra turen:  

«Dette ble en tur som minnet om Mefjellturen i gamle dager. Det var usikre meldinger i forveien ang snøforhold, åpne bekker og overvann. Dette kombinert med noe ustabil skisesong i vinter førte til beskjeden påmelding. Ikke siden 1991 har det vært så få påmeldte. Det ble derfor ikke aktuelt med skuterspor på grunn av for få løpere til å dekke kostnadene.

Det ble likevel en fin tur for de 15 fosningene som la i vei søndag morgen. Været var bra med mye sol og mye nordavind. Føret var helt ok, ikke noe gjennomslag og stort sett nok snø til å ha en behagelig tur. Ikke overvann, ingen åpne bekker utenom en som vi visste om etter tidligere skibrekk. Denne gangen var vi forsiktige. Likevel måtte en av deltakerne snu kort tid etter start, da den ene skia brakk. En annen som muligens hadde det travelt, kom ut av kurs og havnet nede på Verrastranda.  Ellers ble det mange knall og fall på det raske føret. Men heldigvis var det ingen fikk skader som medførte behov for assistanse.

Vi gikk en litt kortere tur denne gangen, 50 kilomter akkurat. På grunn av mindre snø vestover og usikre isforhold på Holvatnet, gikk vi fra Mefjellnova rett sørover via Langvatnet, Auvatnet og Grønlia og fulgte veien ned til Vannbakk øverst i Skaugdalen. Derfor ble det ingen tur innom Lysvatnet denne gangen.

I fjor hadde vi 40 års jubileum med 132 deltakere. Da hadde vi en lang og stabil vinter med gode treningsforhold. Slik ble det ikke i år, men vi klarte å holde tradisjonen vedlike med tur hvert år. At det vil svinge fra år til år må vi bare leve med. »