Disse får pengestøtte

Nykommeren Heimfestivalen er blant kulturtiltakene på Fosen som får pengestøtte i 2019.

Heimfestivalen i Indre Fosen, her representert ved Eirik Brevik og Pål-André Hasselvold, er blant kulturtiltakene som får støtte i 2019.   Foto: Siri Wold

Kultur

I slutten av januar fordelte hovedutvalget for kultur i Trøndelag fylkeskommune over 5,4 millioner kroner i tilskudd til ulike kulturtiltak.

Fosen er godt representert i lista over prosjekt som har fått tildelt støtte.

Populær festival

Det ble fordelt i overkant av 2,1 millioner kroner til såkalt prosjektstøtte. Her får blant annet Stokkøyafestivalen 2019 i Åfjord kommune støtte pålydende 80 000 kroner. Onsdag lanserte den populære festivalen flere av artistene som gjester årets festival, samt meny og årets festivalkunstner.

Kulturutvalget har også innvilget 80 000 kroner i støtte til episode to i trilogien Operasjon Oleander, som ble satt opp første gang i Leksvik i fjor høst.

Støtter blues

Organisasjonen Museene i Sør-Trøndelag (MiST) søkte om støtte til prosjektet Hannah Ryggen Treiennalen, og fikk innvilget 70 000 kroner.

Andre mottakere av prosjektstøtte på Fosen er huskonsertene i Rissa, som mottar 40 000 kroner i støtte, samt Heimfestivalen 2019 som får 50 000 kroner. Festivalen ble for første gang arrangert i fjor i Hasselvika i Indre Fosen, og trakk mange besøkende.

Ørland Bluesfestival er eneste Fosen-prosjekt som har fått tildelt flerårig støtte. Festivalen får 100 000 kroner fra fylkeskommunen.