Klare for prisdryss og ordførerduell

Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap) og Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) skal grilles under Bjugnkvelden i Bjugn kulturhus onsdag neste uke.

Wenche Hellem mottok Bjugn kommunes hederspris under fjorårets Bjugnkveld i kulturhuset. Her på scenen sammen med ordfører Ogne Undertun (Ap).   Foto: Erik Eikebrokk

Kultur

De to ordførerne skal stilles til veggs om temaer som kommunevalg og sammenslåing av kulturhussjef Svein Strugstad.

– Dette blir jo deres siste opptreden på det vi kjenner som Bjugnkveld i Bjugn kommune. Fra neste år er det én felles kommune, sier Strugstad, som skal være konferansier for det tradisjonsrike arrangementet.

Utfordres av ungdommen

Etter duellen mellom ordførerne skal Ulrik Grøntvedt og Tina Rasmussen, to engasjerte ungdommer fra henholdsvis Ørland og Bjugn, utfordre ordførerne med spørsmål.

– De som representerer framtida er nok nysgjerrig på hvilke tanker og ideer de to ordførerne har, sier Strugstad.

Foruten ordførerduell frister Bjugnkvelden som vanlig med prisdryss til bjugninger som har skilt seg litt ekstra ut i året som gikk.

Fire priser

Totalt skal det deles ut fire priser og ett stipend i løpet av kvelden: Frivilligprisen, to idrettspriser, Bjugn kommunes hederspris og ungdommens kulturstipend.

– Jeg kan si så mye som at det er flotte priser til vinnerne, lover Strugstad.

Fjorårets vinner av frivilligprisen var dugnadsgjengen ved Mølnargården. Idrettsprisen gikk til Andreas Søraker, Frida Hatlen mottok ungdommens kulturstipend og hedersprisen gikk til Wenche Hellem.

LES OGSÅ: Prisvinneren ante at det var ugler i mosen: – Ådne sa at jeg måtte bli sittende

Smakebit

Festkvelden i Bjugn byr også på en rekke kulturelle innslag, blant annet «Torvik-karran» fra den lokale musikalen Sild, synd og sang som gikk for fulle hus i november i fjor.

– Vi vil også få en smakebit fra revyen til Mølna teaterlag, som har premiere 3. mai. Revyen har fått tittelen «Sistemainn sløkke lyset», og vi har store forventninger til det, sier Strugstad og legger til at det var stor rift om billettene under forrige Bjugnrevy.

I forkant av sceneshowet skal lokale lag og foreninger stille ut vrimlearealet i kulturhuset.

– Og kanskje vanker det noen overraskelser i løpet av kvelden, sier Strugstad.