Disse ungdommene gikk videre

Deltakerne som skal representere Indre Fosen kommune under fylkesmønstringen på Ørlandet i april er nå klare.
Kultur

Ungdomskonsulent i Indre Fosen kommune og arrangør av UKM, Siri Kristine Størseth ser tilbake på et vellykket arrangement lørdag 2. februar. Med hele 84 påmeldte var antallet i år rekordstort.

- Vi har fått veldig mange tilbakemeldinger på at alle barn og ungdom er ivaretatt på en god måte og at dette har foregått veldig profesjonelt. Slik skal det også være, forteller hun.

- Ikke konkurransefokus

Størseth mener det er viktig å få frem at UKM ikke primært skal være en konkurranse, men et sosialt fellesskap der man deler felles interesser og blir kjent med folk som er interessert i det samme som en selv.

- Fagjuryen har plukket ut til sammen 16 minutter med sceneinnslag som går videre fra Indre Fosen, men selv om man ikke går videre så betyr ikke det at man ikke har talent, påpeker Størseth.

Ni innslag

De 16 minuttene som Indre Fosen kommune har til rådighet under fylkesmønstringen på Ørland kultursenter 26-28. april er fordelt mellom fem forskjellige innslag.

Dette er de heldige som juryen har valgt ut:

What is even our name - «Rythm and poetry»

Mona Yousuf Habib, dans

HyperManiac - «Pushy mothers»

Iris Abtahi - «Stay»

Maja Emilie Størseth – «Safe and sound»

I tillegg har juryen valgt å sende følgende kunstverk videre:

Livia Rose Hindrum og Una Wegter-Haga – «Det snør»

Kristin Dretvik – «Helene»

Emma Carin Tronstadhagen og Miriam Reksen – «Redesign»

Ada Linnea Balstad – «Skumring»

- Samhold

Siri Kristine Størseth mener kulturtalentet som finnes i kommunen holder et veldig høyt nivå. Hun forteller at hun etter UKM-forestillingen fikk tilbakemeldinger fra publikum som satt med frysninger under hele showet.

- Jeg tror vi kommer til å få god påmelding neste år også. UKM bidrar til et ekstra samhold mellom deltakerne, i tillegg til at det bidrar til at kultursektoren i kommunen jobber godt sammen, forteller hun.