Se hvem som er nominert til hederspris

Den 1. februar braker det løs med åpning av Mælan skole, med blant annet befruktningsseminar, UKM workshop i Stadsbygd samfunnshus og Rock’n roll-kveld på Harry’s i Leksvik. Det er klart for Kulturuke i Indre Fosen.

Hederskvelden i Rissahallen 2017.  Foto: Alexander Killingberg

Kultur

Etter åpningen av uka, går det slag i slag fram til hederskveld i Rissahallen søndag 10. februar.

- Det skjer noe hver dag under kulturuka, og mange dager er det tre-fire arrangementer. Vi har knyttet til oss idrettsarrangementene som er terminfestet i Indre Fosen i løpet av kulturuka, så da blir det både ski og håndball, sier kultursjef Kine Larsen Kimo.

Det er kultursektoren i Indre Fosen og Rissa frivilligsentral som trekker i trådene i forbindelse med kulturuka.

Noe for alle

Arrangørene har forsøkt å sette sammen et program for kulturuka slik at enhver innbygger i Indre Fosen skal finne et eller annet arrangement av interesse. 

Det blir ulike konserter, Oddvar Brå og Thor Gotaas kommer for å snakke om boka « Et skiløperliv », språkkafe for innvandrere, forfatterbesøk, lygarkveld, håndballturnering og skirenn.

- Vi bruker for det meste egne krefter i Indre Fosen, men noe kommer utenfra også, blant annet Lars Saabye Christensen, Daniel Røssing/Kjartan Edvardsen, Oddvar Brå og Thor Gotaa. De fleste arrangementene er gratis, men for noen er vi nødt til å ta noen kroner i inngangspenger. Og så har vi forsøkt å spre arrangementene geografisk så godt som mulig utover hele kommunen, sier Bård Hindrum fra Leksvik frivilligsentral.

UKM

Lørdag 2. februar blir det UKM i Stadsbygd samfunnshus, og her meldes det om rekordstor påmelding med rundt 90 ungdommer.

Søndag 3. februar blir det «Kultursjå» i Vanvikanhallen hvor ulike lag og foreninger får presentere seg. Det blir også sceneopptredener. Dette vil bli som en slags innendørs martna i miniform.

Hederskveld

Kulturuka avsluttes med Hederskveld i Rissahallen.

- Da skal det deles ut en hel rekke priser, blant annet kulturprisen. Det skal også deles ut ungdomspris og frivilligpris, og både Stadsbygd Sparebank og Sparebank1 SMN skal dele ut priser, forteller Kine Larsen Kimo.

Nominerte til Indre Fosen frivilligpris 2018:

Edin Frengen

Beathe Hovstein og Knut Øystein Landsem

Peter Dybdahl og Fosen turlag

Merethe Koppreitan Dahl

Frode Sollie

Per Brovold

Nominerte til Indre Fosen kulturpris 2018:

Per Brovold

Roald Selven

Idar Aune

Knut Ola Vang

Foreningen Operasjon Oleander

Stranda mannskor

Ellen Lindquist