Fosen-festival slipper «headliner»: – Musikk som mange har et forhold til

Stage Dolls inntar scenen under Kystkulturdagene i Bjugn i august.

I fjor var det 80-tallsbandet Return som var det store trekkplasteret for festivalen Kystkulturdagene i Bjugn. Festivalsjefen håper og tror at Stage Dolls vil sørge for like god stemning i august.   Foto: Alexander Killingberg

Kultur

Festivalsjef Eddrun Haugen er godt fornøyd med at rockebandet Stage Dolls er booket til årets festival i Lysøysund.

– Treffer alle aldre

– Vi vil ha samme stemninga som vi hadde i fjor med Return. Stage Dolls er et band som treffer alle aldre. Det er musikk som mange kan og har et forhold til, sier Haugen.

De tradisjonsrike Kystkulturdagene går denne gang av stabelen 9. til 11. august, og trekker nærmere 4000 besøkene årlig. 80-tallsheltene i bandet Return sørget for stor stemning under fjorårets utgave.

– Selv om de var størst for kanskje 20 eller 30 år siden, så var det flere ungdommer som sang med og kunne tekstene. Så det var ikke bare for 40 pluss, sier hun lattermildt.

LES MER: 800 på Fosen-fest: - Alle kjenner alle her

Nostalgi

Så langt er tilbakemeldingene på «headlineren» Stage Dolls svært gode, sier festivalsjefen. Allsangfaktoren blir trolig høy under låter som «Love Don’t Bother Me» og «Soldier’s Gun».

– Jeg har kun fått positive tilbakemeldinger på det. Folk synes det er artig at det kommer band og artister som de har kjennskap til, og ikke minst minner fra.

Haugen bekrefter at også The Voice-vinner Thomas Løseth kommer til festivalen, med band.

– Det blir knall, slår hun fast.

Nytt og gammelt

Selv om det fortsatt er noen måneder igjen til august, sier Haugen at det er lagt mange planer for Kystkulturdagene 2019.

– Vi beholder mye av det gamle, men vil også tilføre en del nye elementer i festivalen, sier hun.