Tangerte rekordår: – Det hadde vi aldri trodd

Kinosjefen er strålende fornøyd med over 25.000 besøk i året som gikk.

Ørland kino hadde formidable 25.193 besøk i 2018, og tangerer dermed den gamle rekorden fra 2016 med 24.332 besøk.   Foto: Arkiv

Kultur

2016 var et historisk godt kinoår over hele landet. Likevel klarte Ørland kino å tangere den gamle rekorden i 2018 med over 25.000 besøk.

– Det hadde vi aldri trodd, og det kom som et lite sjokk på oss, sier kinosjef Hanne Tøfte.

Årets mest sette

Tøfte mener norske filmer som Månelyst i Flåklypa, Skjelvet og Den 12. mann skal ha mye av æren for det høye besøkstallet.

– Det er ingenting som trekker folk ut av godstolen som en god, norsk film. Hvis den i tillegg handler om andre verdenskrig, dukker det gjerne opp folk som ikke har vært på kino på mange år, sier Tøfte.

Årets aller mest sette film i Ørland kino var imidlertid ikke norsk. 1641 kinogjengere tok nemlig turen for å se Mamma Mia 2, og musikalfilmen stikker dermed av med tittelen.

Hanne Tøfte, kinosjef i Ørland.  Foto: Arkiv

 

Populær barnefilm

På andreplass er barnefilmen Månelyst i Flåklypa.

– Barnefilm er alltid godt besøkt hos oss. Vi viser barnefilm mange ganger i uka, samt tre filmer hver eneste lørdag. På Fosen er det ofte dårlig utevær. Da kan en god film være et godt alternativ for barnefamilier i helgene, sier kinosjefen.

Tøfte tror også det økte antallet viste filmer ved Ørland kino har bidratt positivt til besøket, og påpeker at de nå viser film seks dager i uka.

«Event»-kino

– De gode besøkstallene fører også til at vi kan vise et bredere spekter av film. Vi viser for eksempel kunst på kino – gode dokumentarer om kjente kunstnere. Vi viser også ekstra god film hver onsdag formiddag som benyttes av pensjonister, turnusarbeidere og andre som ikke har mulighet til å se film på kveldstid.

Såkalt «event»-kino har også blitt et populært tilbud, ifølge kinosjefen. Da vises konserter og andre forestillinger på kinolerretet.