- Fantastisk bare å være nominert

«Operasjon Oleander» er nominert til Ut-Awards 2018. Nå handler det om å mobilisere folk til å stemme, mener styreleder Barbro Hølaas Vang i Foreningen Operasjon Oleander.

Fra årets forestilling på Ner-Killingberg i Leksvik  Foto: Alexander Killingberg

Kultur

7. februar arrangeres Ut-Awards 2018, som er Adresseavisens leseravstemning som har som hensikt å kåre det beste fra trøndersk kultur- og uteliv. Fosen har også representanter blant de nominerte. I kategorien «årets teaterforestilling» finner vi nemlig Leksvik-spelet «Operasjon Oleander».

- Dette var veldig gledelig og uventet. Om man ikke skulle gå hen og vinne, så er det fantastisk bare å være nominert. Det er en seier i seg selv, sier styreleder i Foreningen Operasjon Oleander, Barbro Hølaas Vang.

- En stemme i døgnet

Sammen med Trøndelag Teater-oppsetningene «Alt jeg ikke husker» og «Kong Ubu» er spelet et av tre nominerte i sin kategori. Hølaas Vang erkjenner at de er i godt selskap med to sterke konkurrenter. Nå handler det om å mobilisere nok folk til å stemme på dem.

- Vi har tatt i bruk Facebook og er ivrige på deling og påminning. På vår egne side på Facebook blir det lagt ut stemmetidspunkt. Folk kan stemme en gang i døgnet, forteller hun.

- Vitamininnsprøytning

For de som jobber med Operasjon Oleander er de nå inne i en litt tung tid, ifølge Hølaas Vang. De er ferdig med den første forestillingen og er i gang med planleggingen av den neste. Nominasjonen til Ut-Awards kaller hun en «vitamininnsprøytning deluxe».

- Man får virkelig lyst til å hive seg rundt og starte arbeidet med den nye forestillingen, når man får en slik oppmerksomhet, sier Hølaas Vang.

- Må skape litt blest

Hvem som tar turen til Byscenen i Trondheim for å overvære utdelingen er ikke helt klart, men både manusforfatter Marte Hallem og Hølaas Vang tenker å stille. Hun er ikke sikker på om de får høre noe om utfallet på forhånd, men skulle telefonen forbli stille, er hun ikke i tvil om hva de kommer til å gjøre.

- Får vi ikke høre noe på forhånd, må vi nok dra. Det er dumt hvis man vinner, også er man ikke der. Det ville vært litt arrogant, sier hun.

- Hva gjør dere hvis dere vinner?

- Det har jeg ikke rukket å tenke på. Vi må jo skape litt blest rundt det tenker jeg. Indre Fosen kommune har kulturuke den samme uka, så vi må nok gjøre noe ut av det på hederskvelden søndag 10. hvis vi skulle vinne.

«Sladderbenken»

Folk i Leksvik og ellers på Fosen synes dette er veldig artig og det snakkes om nominasjonen har Hølaas Vang registrert. Både skuespillere og andre involverte i spelet har også reagert på nyheten med glede. Styrelederen mimrer tilbake til da forestillingen holdt på i sommer, hvor en helt spesiell benk var viktig.

- Da vi ikke var på scenen hadde vi en fast benk bak scenen hvor vi satt og pratet skit. Nå skulle vi hatt oss noen minutter på «sladderbenken» og diskutert hvilke kjoler vi skulle hatt på oss på utdelingen, sier Hølaas Vang og ler.