– En fin arena for å lære seg norsk på en litt annen måte

Tirsdag 13. november var voksenopplæringen ved Botngård skole samlet til felles juleverksted. Elever både fra norsk- og grunnskoleundervisning var til stede.
Kultur

Gløgg, risengrynsgrøt, silkekaker og kokosmakroner sto på menyen da voksenopplæringen ved Botngård skole inviterte til sitt årvisse juleverksted i Vellet i Bjugn.

I tillegg til deilig julebakst var elevene også i full sving med å lage snøkrystaller og nissefamilier.

– Juleverksted er en tradisjon som har vært gjennomført ved voksenopplæringen i mange år. Det er viktig med slike avbrekk i skolehverdagen, og det er en fin arena for å lære seg norsk på en litt annen måte enn i klasserommet. I tillegg blir man kjent med hverandre på en annen måte enn man blir i klasserommet, forteller Inge Kirknes, programrådgiver i flyktningetjenesten i Bjugn.

Totalt var det 25 elever, lærere og ansatte ved flyktningeenheten som var samlet til ei hyggelig førjulsstund. Ordfører Ogne Undertun (Ap) tok også turen innom juleverkstedet i løpet av dagen for å hilse på gjengen.