- Koselig å gi julestemning til folket

Søndag ettermiddag er det klart for julekonsert med Lena Haarberg. Dette blir det tredje året hun holder egen konsert i Hasselvika kirke.

Lena Haarberg  Foto: Eli K. Hårberg. Design: Tina Ysland (Rosenborg Reklame)

Kultur

- Musikk er noe jeg har elsket å drive på med så lenge jeg kan huske. Mange har sin «greie» for å koble av i hverdagen. Min avkobling er sang og musikk, sier Lena Haarberg.

Hasselvika er heim

Hun er født i Hasselvika men flyttet til Trondheim etter første klasse.

- Gjennom oppveksten har jeg flyttet mange ganger, men Hasselvika har vært det stedet som har vært konstant, og jeg er derfor veldig knyttet til bygda. Pappa har alltid bodd der, og for meg er det huset «heim», sier Lena.

Selv om hun bor i Trondheim er hun ofte på Fosen.

Sangutdannelse

Allerede som 14-åring begynte hun hos sangpedagog. Hun har gått musikk, dans og dramalinja på videregående og derfra videre til vokal-linje på folkehøgskole på Stabekk.

- Etter det tok jeg et år høyskole i Oslo, populærmuskk-linja med vokal som hovedinstrument.  I 2017 gikk jeg ut fra BI med bachelor i markedsføringsledelse. I dag er jeg så heldig at jeg får jobbe med både markedsføring og musikk, forteller Lena.

Tradisjon

Søndag kveld er det altså klart for julekonsert i hjemkirka igjen.

- Jeg håper dette kan bli en tradisjon i årene framover. Jeg synes det er veldig koselig å komme på hjemmebane og gi julestemning til folket.

Sammen med seg på konserten har hun bandet som består av Ole Jørgen Bruun Egnen fra Røros, Svein Erik Grongstad fra Trondheim og Rus Nygård Pearson fra London.

Lokale medartister

- Jeg skal også ha med meg to velkjente gjesteartister fra Fosen, nemlig Asbjørn Mosleth og onkelen min Isak Haarberg. I tillegg blir Stadsbygd Barnekor med. Det blir bare helt nydelig, lover Lena Haarberg.

Fjorårets konsert var utsolgt på forhånd.

- Jeg håper det blir fullsatt kirke i år også. Det blir julesanger, både på norsk og engelsk. Noen er sunget tidligere år, mens andre er så selvskrevne at de må være med, sier Lena Haarberg.