Betalte 1500 kroner for to brett med egg – men det hadde sin grunn

Robert Hellem i Bjugn har årlig støttet Fosengaven med å kjøpe et brett med to-plommes egg ved Hovde hønseri på Ørlandet til en egenbestemt pris.

Geir Yngve Hovde (t.v.) ved Hovde hønseri overleverer to brett med to-plommes egg til Robert Hellem.  Foto: Privat

Kultur

Denne gangen ble det to brett, og det til en sum av 1500 kroner. Pengene går uavkortet til Fosengaven 2018. I år er det Streetlight med Erlend Johannesen i spissen som blir mottaker.

LES OGSÅ:
* Pengene fortsetter å strømme inn - Fosna-Folket
* Pangstart - Fosna-Folket
* I gang med den store Fosen-dugnaden - Fosna-Folket

Én stykk boergeit

En annen som har solgt et matprodukt til inntekt for samme formål, er Jonas Gustavsson på Gjølga i Bjugn. Han har solgt den afrikanske delikatessen boergeit. Dyret gir rødt kjøtt, men blir allikevel regnet for hvitt ernæringsmessig. Det er biff, men skal være like sundt som kylling uten skinn.

– Jeg selger grovparterte og vakuumpakkede hele lår, hele boger, hele pinnesider med hel nakke og hel slagside, opplyser Jonas Gustavsson som donerer salget av produkter fra ei geit til Fosengaven.

Grete Eid Johansen (t.v.) og Ann Karin Aar Flæsen med de røde Fosengave-grisene. 

 

Fosengave-griser

Tirsdag denne uka kjørte Ann Karin Aar Flæsen og Grete Eid Johansen ut røde Fosengave-griser til butikker i Ørland og Bjugn. De vil stå godt synlig ved kassaapparatet slik at kunder kan få legge i en gave om de vil under julehandelen.