Ønsker seg flere lokale frivillige

Stokkøya Festival ønsker seg flere frivillige med lokal tilknytning. – Vi trenger folk som kan være med på å rigge opp og ned før og etter festivalen, sier Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord.
Kultur

Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord er markedsføringsansvarlig for festivalen. De vakte betydelig oppsikt i den norske festivalfloraen med sitt gjennomførte grønne konsept. Plastinnpakning og plastbeger ble bannlyst og festivalen produserte historisk lite søppel. Plast i ymse engangs emballasje var bannlyst.

Kortreist

I år hadde de frivillige fra hele landet, men til neste festival kunne de tenke seg å engasjere enda flere lokale. De frivillige får tilbud om festivalpass. Dermed ser markedsføreren seg for at det kan lokke mange lokale som ønsker å være med på festivalen.

– De har en unik mulighet til å jobbe før og etter mens de sjøl er med som deltakere på festivalen, sier hun.

Festivalarrangøren frir både til lag og foreninger og enkeltpersoner. Åfjord Speiderforening var med i år og rigget opp og ned glampingen. Gutter 16 fotball i Åfjord Idrettslag var også med for å tjene noen kroner til en tur de skulle være med på.

– Det trengs også vertskap og vakter, sier festivalarrangøren.

Sosialt

Årets utgave og hadde over 100 flinke frivillige fra nært og fjernt som bidro i forkant og underveis, i tillegg til flere lag, foreninger og organisasjoner.

Arrangørene reklamerer med at den som blir frivillig blir med i en sosial gjeng og får oppleve arbeidet bak kulissene. De får nærkontakt med det som er med på å skape festivalstemninga.

– Dette er både sosialt og lærerikt, sier Sundt Bendixvold-Ryjord.

Hun forteller at du som frivillig får gratis festivalpass, gratis teltplass på frivilligcampen, frokost og middag de dagene du jobber og den superpopulære Stokkøya-lua.

– Å lage en festival er ingen liten jobb. Det er utrolig mye som skal fikses, både store og små ting. Vi var over 150 mennesker i sving gjennom festivaluka. Hvis du bor på lokalt, er det en glimrende mulighet til å ta noen arbeidsøkter før eller etter festivalen, og ha fri under sjølve festivalen, sier festivalarrangøren.

LES MER:


 

Forberedelser til julemarkedet

- Dette tar veldig lang tid

De rører i kjelene på skift, 9. klassingene på Stadsbygd skole. I dag er det gomme som står på programmet, og å lage det er ikke gjort i en håndvending. 

 

Vil at Ørland skal innføre eiendomsskatt før året er omme

Nykommunen risikerer å tape millioner dersom dagens Ørland kommune ikke «hasteinnfører» eiendomsskatt på kraftanlegg før årets slutt.