Pangstart

Om ikke Store sal ble fylt til randen av publikummere ved Ørland kultursenter på Brekstad tirsdag kveld, kan Fosengaven notere seg for rekordstort oppmøte på «kick-offen».
Kultur

Fosengaven, som er fosningenes julegave til noen som ikke har det så greit, er dermed offisielt nå i gang for 2018. Allerede er det kommet inn godt over 70.000 kroner. Bare tirsdag kveld ble det «vippset» over 12.000 kroner.

– Vi vet at mye er på vei, så dette tror jeg blir veldig bra. Det er artig at såpass mange tok turen på åpningskvelden, sier Geir Yngve Hovde som sammen med kona Anja Hovde har vært de to mest sentrale i arbeidet med Fosengaven.

LES OGSÅ:
* I gang med den store Fosen-dugnaden - Fosna-Folket
* Satte rekord i fjor – håper å fylle Store sal på «kick-offen» - Fosna ...

Tacloban

Det er Streetlight med Erlend Johannesen i spissen som i år blir mottaker. Hans arbeid i slummen i Tacloban på Filipinene er viden kjent. Nina Sagmyr, opprinnelig fra Råkvåg, deltok sammen med Erlend tirsdag kveld. Nina er i dag bosatt i Trondheim, og er ansvarlig i Norge i forhold til frivillige som ønsker å jobbe for Streetlight.

– Vi er ingen stor organisasjon, og har med det blant annet lave utgifter i forhold til administrasjon. Men selv om vi er liten, utgjør en stor forskjell for dem vi jobber med, forklarte Erlend Johannesen.

Gjorde inntrykk

Erlend Johannesen hadde med bilder, film og fortalte den sterke historien om hvordan han ved en ren tilfeldighet dro i gang den lille organisasjonen som i dag betyr så mye for unge i Tacloban.

Tidligere på dagen hadde han gjort stort inntrykk på skoleforestillingen ved kultursenteret. De frammøtte på «kick-offen» syntes også å bli dypt rørt over Johannesens beretninger.  

– Det er ikke håpløst

– Det er så lett å si at i en verden med så mye elendighet, er det håpløst for oss å utgjøre noen forskjell ved å gi noen kroner. Det er en tankegang jeg mener vi har vist er feil. Vi kan alle gjøre noe for noen som ikke har så godt som oss, understrekte Geir yngve Hovde.

Lokale artister hadde funnet fram sanger og musikk som var godt egnet for anledningen. De uttrykte alle stor glede over å være en del av Fosengaven. Samtlige stilte opp gratis.

Ekteparet Hovde på Ørlandet gjennomfører Fosengaven i samarbeid med Ørland Sparebank og Fosna-Folket.

Kontonummer for Fosengaven: 4290.51.21000
Vipps: 539509