Spesiell gjestekunstner

Kheopspyramiden, Steinvikholmen og Nidarosdomen har en sammenheng med hverandre. Det mener Bodvar Schelderup som har brukt 20 år på å studere Kheopspyramiden og som nå er årets gjesteutstiller på Rissautstillingen.

Lena Hasselvold med en av Bodvar Schelderups bøker. Bildene hans på veggen i bakgrunnen.  Foto: Sigrun Overland

Kultur

Bodvar Schelderup er et profilert navn i kunst- og litteraturkretser. Han har skrevet en rekke bøker og har mange spennende teorier. Kunstneren kommer selv på utstillingen som åpner torsdag kveld i Gammelbanken i Rissa sentrum.

- Schelderup er utdannet arkitekt fra NTH, har oversatt salmer og han maler fargerike bilder. Han har blant annet utstilt bilder på biblioteket i Aleksandria, forteller Lena Hasselvold i kunstforeningen.

- I forbindelse med åpningen blir det også musikk, blant annet skal Sven Høivik spille Amazing Grace som er en av salmene Schelderup har oversatt til norsk, sier Hasselvold.

Kunstutstillingen frister også med kunstneren Malin Falck med aner fra Rissa. Hun er aktuell med tegneserie i boken Nordlys, og stiller ut tegninger.

Det er ti lokale utstillere med i Rissa kunstforenings utstilling denne gangen.