Øystein (18) gikk videre i Idol: - Gud, for en stemme

Ørlendingen imponerte både dommere og publikum med sin tolkning av hitlåten «Believer» av Imagine Dragons.

Øystein Herkedal Hegvik (18) er videre i TV2-programmet Idol.   Foto: Espen Solli/TV2

Kultur

Fredag kveld var det duket til aller første finalesending i TV2-programmet Idol, der Øystein Herkedal Hegvik (18) fra Ørland er blant deltakerne.

Tema for kvelden var «Let me entertain you», og ørlendingen imponerte både dommere og publikum med sin tolkning av hitlåten «Believer» av Imagine Dragons.

LES OGSÅ PORTRETTET: – Folk som aldri har snakket med meg før, kjenner meg plutselig veldig godt

- Gud, for en stemme

- Sånne stemmer som din blir ikke født veldig ofte. Du fortjener å bli hørt. Gud, for en stemme du har, sa dommer og artist Ina Wroldsen etter opptredenen.

Etter at stemmene var talt opp, ble det klart at det var Daniel Kalelic (20) som røk ut av programmet. Dermed er Øystein blant de ti deltakerne som går videre til neste fredag.

- Det gikk bra, i hvert fall ut fra at jeg var langt unna det jeg ellers bruker å gjøre. Så jeg vil si at jeg er fornøyd. Jeg er også fornøyd med tilbakemeldingene, sier Øystein til Fosna-Folket fredag etter endt sending.

Krevende låt

Da Fosna-Folket intervjuet sangtalentet tidligere denne uka, la han ikke skjul på at det var mye nerver i sving.

- Jeg har vært veldig stresset de siste dagene, og kjent på ordentlige nerver. Det er en vanskelig sang rent rytmisk, i tillegg til at den har veldig mye tekst, sa Øystein tirsdag.

Øystein har på kort tid fått en stor fanskare, blant annet på sosiale medier. Han hadde også med seg en solid heiagjeng i studio fredag kveld, der nærmere 30 venner og familiemedlemmer hadde tatt turen for å se ham på scenen.