Maria Almli skal inspirere for nytt spel

Kommende lørdag blir det arrangert spelverksted på Momyrstua i Åfjord. Det skal holdes opp mot det store historiske spelet, som skal bidra til å knytte sammen Åfjord og Roan til én kommune.

Maria Almli er hyret inn som inspirator.  Foto: Bjørn Godal

Kultur

– Vårt trekkplaster for dagen er foredraget med selveste Maria Almli. Etter lang planlegging har vi endelig fått tak i henne, og hun kommer til Nord-Fosen for å inspirere oss til å arbeide videre med spelet. Dette er virkelig noe vi ser frem til, sier regissør Helena Wik, som understreker at Osen også er inkludert og at alle interesserte kan melde seg på.

LES OGSÅ:
* Et stort skritt nærmere nytt utvandrerspel - Fosna-Folket
* Julie Moe Sandø ved Det Norske Teatret skal spille berømt fosning ...

Bygdeforsker og NRK-profil

Maria Almli er kjent som både bygdeforsker, NRK-profil, tidligere nestleder i Friluftslivets råd, styremedlem i Norges Jeger- og Fiskerforbund og bygdeentusiast. I tillegg har hun erfaring med utvikling av spel i Steigen.

– Hun kommer til oss for å prate om inkludering i lokalsamfunnet, hva et spel kan gi et samfunn og litt om hvorfor vi velger å bo her ute i havgapet, forklarer Helena Wik.

Utvandringa fra Nord-Fosen til Amerika blir et sentralt tema i spelet, som er tenkt å bli et såkalt ambulerende spel med oppsettinger på ulike steder fra år til år.

– Dette er virkelig noe vi ser frem til, sier regissør Helena Wik.  Foto: Terje Dybvik

Mange grupper

Spelverkstedet på Momyrstua har som formål å få engasjert flest mulig til å bidra til at de store planene skal bli realisert. Gruppene man kan engasjere seg i er amatørteaterlag, kor, historiesankere, kor, PR/markedsføring, scenografi og snekkergruppe, kostymegruppe, rekvisittgruppe, vertskap, sosialpoliti, produksjonsteam, musikere og sceneteknikere.