Vil komme med et kanonbra tilbud

Lørdag 6. oktober vil det bli gjennomført to turmarsjer. Dette knyttet til at det i år er 75 år siden Austrått Fort med den store trippelkanonen ble etablert på Lundahaugen, Ørland.

Gunnar Lian (t.v.) ved Fosen krigshistoriske samlinger og Ole-Morten Sletvold som er leder av Fosen Gang- og Vandrelag, håper flest mulig vil delta på de to turmarsjene 6. oktober.  Foto: Terje Dybvik

Kultur

Det er Fosen Gang- og Vandrelag i samarbeid med Fosen krigshistoriske samlinger som står bak arrangementene.

LES OGSÅ:
* Flere hundre brukte helga på å gå mil etter mil - Fosna-Folket
* Se bildene fra Fosen under 2. verdenskrig - Fosna-Folket

– Bare denne ene gangen

De to turmarsjene er «Kanonmarsjen 2018» med 5 og 10 kilometer lange løyper og minnemarsjen «Batterie Örland/Austrått Fort 1943 – 75 år – 2018», som også har valgfrie løyper på 5 og 10 kilometer.

– Dette er to turmarsjer som vil bli avholdt bare denne ene gangen, og vi har derfor fått laget noen spesielle pins for anledningen som alle deltagerne vil få, forklarer Ole-Morten Sletvold, leder av Fosen Gang- og Vandrelag.

– Lavterskeltilbud

– Kanonmarsjen ble vel arrangert for en god del år tilbake også?

– Ja, Morten Haugen sto for det på 1990-tallet, så dette blir noe tilsvarende for denne ene gangen. Vi håper vi får værgudene med oss på laget, slik at det kan bli muligheter for å grille. Jeg vil understreke at dette er et lavterskeltilbud, med tilrettelagte løyper som alle kan stille på. Vi har blant annet en egen familieløype, sier Ole-Morten Sletvold.

Både Austrått Fort og Fosen krigshistoriske samlinger med tilhold i bunnen av fortet, holder åpent i forbindelse med disse to turmarsjene.