Stykket, som er basert på Julie Næss sitt liv, er helprofesjonelt. På scenen står skuespillerne Julie Moe Sandø og Knut Erik Engemoen, mens Maren Barlien framfører musikken. Den er nylagd til stykket av Gunnhild Hjertaas.

LES OGSÅ:* Julie Moe Sandø ser fram til å spille unik fosning - Fosna-Folket* Julie Moe Sandø ved Det Norske Teatret skal spille berømt fosning ...* Avdukes på den store dagen - Fosna-Folket

Julie Moe Sandø og Knut Erik Engemoen Foto: Terje Dybvik

Slipper ullundertøy

Fosna-Folket gjestet tunet tirsdag denne uka, da sola og hete plussgrader la rammen. Da var det også klart at alle billettene til premieren var revet bort.

– Jeg har vært med på en rekke spel utendørs hvor ullundertøy måtte på. Det slipper vi å tenke på nå, smiler Julie Moe Sandø.

Prøvene startet først i Oslo. De siste tre ukene har man intensivert fram mot premiere og to påfølgende forestillinger samme helg. Senere skal stykket vises i Trondheim. Det er også flere planer om hvordan det skal brukes i en større sammenheng, uten at dette enn så lenge er spikret.

Maren Barlien (bildet) framfører musikken som er nylaget av Gunnhild Hjertaas.

Bred støtte

Torvald Sund har lagd manuset som regissør Helena Wik tilpasser sammen med skuespillerne. Det første tekstutkastet hadde Sund klart for et par år tilbake.

– Vi har stått fritt til å foreta nødvendige endringer, og det blir det gjerne en del av til alt sitter som det skal, sier Helena Wik.

Hun berømmer både Roan kommune, lokal næringsliv og frivillige.

– U.L. Framskritt har sørget for å få opp en scene, og en rekke aktører i næringslivet har støttet opp på ulike måter, sier Helena Wik.

Regissør Helena Wik. Foto: Terje Dybvik

Hedmarking på trøndersk

Knut Erik Engemoen med sin dialekt fra Hedmark, har måttet lære seg trøndersk.

– Det går ganske greit, trøndersk ligger egentlig ikke så langt fra hedmarksdialekten, føler Engemoen.

– Når det er kun to til å spille det hele på scenen, er man avhengig av at begge har en god dag …

– Det er derfor Julie og Knut Erik ble forespurt om å ta rollene, for jeg vet at de kan dette godt og takler den utfordringen, sier Helena Wik.