Da den første sjenansen hadde lagt seg i starten av dette intervjuet ble det klart at vi hadde med å gjøre en oppegående ung dame.

– Jeg har fått med meg at det handler om å ha trua på seg selv og det man holder på med. Man klarer det man vil hvis man bare har sterk nok tru, sier Johanne Håbrekke (15) fra Lysøysund.

Johanne har valgt håndball som sin idrett og piano og sang når det er snakk om kultur.

– Hva ønsker du å bli når du blir «stor»?

– Jeg håper å klare og utdanne meg til lege. Det er den store drømmen, og som nevnt har jeg lært at man får til det man vil hvis bare trua er sterk nok. Jeg har trua og håpet, og jeg skal gjøre mitt for å lykkes, sier Johanne Håbrekke som har ett år igjen av skoletiden på Botngård skole.

– Til høsten starter jeg på mitt 10. skoleår, og mye kan jo skje i løpet av et helt år. Vi får se hva det blir til, sier Johanne.

– Vi har hørt rykter om at du har en noe utradisjonell musikksmak. Hva liker du best å synge?

– Jeg liker best å synge ballader, gjerne soulinspirert og Adele er en av mine favoritter.

– «Ungdommens Kulturmønstring» er et mulig springbrett videre når det gjelder ungdom og kultur. Hvordan har det gått for deg?

– Jeg har deltatt på tre kulturmønstringer og har gått videre til fylkesmønstringen på alle tre. En gang på Støren og to ganger her i Bjugn. Siste gang nå i vår, og da ble Maria Garli med meg på piano for jeg rakk ikke å øve inn den aktuelle låten jeg skulle synge. Det var en artig og fin opplevelse, sier Johanne.

- Kan du gi oss et eksempel på en sang eller melodi som du liker å synge?

- «A case of you» med Joni Mitchell er en soulinspirert låt som er meget fin. Det var den jeg sang under fylkesmønstringa nå i vår med Maria ved pianoet, forteller Johanne.

- Hvordan går det ellers med pianospillinga? Øver du mye?

– Jeg øver når jeg har sjansen, og så får jeg undervisning på Bjugn kulturskole i skoletida både i sang og piano. Det betyr veldig mye for meg. Maria Garli underviser i sang og Daniela Pickel på piano.

– Men håndballen da Johanne. Har du oppnådd noe stort der?

– Jeg har vel egentlig ikke det. En 2. plass med laget mitt fra Lysøysund i Ørland cup er det største. Jeg er vel for ung til å ha en stor merittliste å skryte av, men det er no artig å være med gjengen i laget. Jeg fikk noen kamper med Ørland/Bjugn J-14/15 i vinter og det var no artig det og, forteller Johanne.

– I hvilke av dine interesser anser du at mulighetene er størst for å oppnå noe stort?

– Det må være i håndball. Å være godt trent sammen med laget gir muligheter. Men jeg tror det avhenger mye av hvilke trenere jeg får, hvor mange treningsøkter og hvordan laget mitt fungerer. Innen sang og piano må man stå på egne bein og man har mange å konkurrere med, og da spørs det om talentet holder. Men det samme gjelder her som i håndballen. Jeg er fortsatt ung så vi må bare vente å se.

– I håndball arrangeres det talentsamlinger i kretsregi, og på slike arenaer kan man bli oppdaget av en toppklubb. Har du blitt tatt ut til noe slikt, og har du fått telefon fra noen toppklubb?

– Topptilbud har jeg ikke fått, men jeg har deltatt på flere regionale talentsamlinger, og jeg passerte nåløyet som en av de få til en national talentsamling siste sesong. Men føring i feil skjema gjorde at jeg ikke ble påmeldt i tide og mistet sjansen. Jeg håper på en ny mulighet kommende sesong. Men som nevnt så er jeg fortsatt ung og utviklingen ligger foran meg. Jeg går inn i et spennende år både på skole, håndball, sang og piano. En ting er no sikkert: Det går ikke an å ligge på latsida, mener den friske unge damen fra Lysøysundet.

Johanne Håbrekke (15) fikk spille noen kamper med Ørland/Bjugn J-14/15 i vinter. Foto: Kåre Petter Sundet