I dag bor og arbeider Ingrid Høiskar Borgfjord i København hvor hun i 2017 ble uteksaminert på Det kongelige danske kunstakademi etter seks år. Nå stiller hun ut under Sommeruka i Hasselvika 7. - 15. juli med utstillingsåpning lørdag. Den gamle Dovrehallen på Hysnes vil vise kunst fra internasjonale kunstnere – og Ingrid fra Fosen. «Krig, fred og natur» er tema på utstillingen.

Rissa vgs

Ingrid vokste opp i Rissa, nå Indre Fosen kommune, med et nært forhold til naturen både gjennom aktiviteter i speideren og en aktiv friluftslivfamilie. Med en far som er båtbygger ble det også mange turer på sjøen og Ingrid lærte tidlig å seile de gamle tradisjonelle åfjordsbåtene.

Nærheten til elementene kan ses i kunsten hennes. Veien til ferdig billedkunstner gikk via formgivningslinja til Rissa videregående skole og to år ved Nordland kunst- og filmfagskole.

En av kulltegningene som Ingrid Høiskar Borgfjord skal stille ut.

«Remember the Ocean»

Sist januar ble Ingrid engasjert som arbeidende kunstner ved ARoS Århus Kunstmuseum hvor besøkende kunne se henne under arbeid. Våren 2018 mottok Ingrid et arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd.

Nå kommer hun tilbake til hjemkommunen for å stille ut blant annet kulltegninger under tittelen «Remember the Ocean». Med en letthet bruker hun i denne bildeserien naturmaterialer som kull som legger seg som støv på overflaten. Ingrid har også jobbet mye med blyanttegninger og noe av dette vil også bli stilt ut under Sommeruka i Hasselvika i juli.

Ingrids verker omhandler identitet, tilhørighet og sårheten til havet. Hun arbeider helst med motiver som det nære. Tegningens sårbarhet og poesi er inngangen til tematikken.

Håkon Bleken

Fra Umeå i Sverige kommer samtidskunstneren Gunilla Samberg (1945) som har lang erfaring fra flere sider ved kunstverdenen. Hun vil ikke kalle seg aktivist men hun har ofte en politisk vinkling til sine verk hvor hun setter spørsmålstegn ved kjente tema. Hun har deltatt på fredskonferanser og driver nå flere kunstprosjekt hvor hun synliggjør glemte tema. Hun er kjent for sine performance-utstillinger. Et spennende sjakkspill har funnet veien til Sommeruka.

Også den kjente billedkunstneren Håkon Bleken (1929) har lånt ut et maleri som passer med tematikken. Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere. Han er representert i sentrale gallerier og museer, og har utført omfattende utsmykningsoppgaver. I tillegg har han et stort og engasjert publikum. Nå kan besøkende oppleve kunsten hans i Hasselvika.

Bendfeldt og Stokke

Rainer Bendfeldt (1950), bosatt i Lübeck i Tyskland, tilbringer hver sommer ved det sjarmerende hvite huset sitt i Hasselvika. Bendfeldt driver sitt eget galleri i Lubeck, og deltar her med to store noen mindre verk. Bendfeldt maler ofte på gamle laken fra militæret på Hysnes, og er en spennende abstrakt kunstmaler.

Kjersti Stokke (1961) er født i Trondheim. Hun har jobbet som kunstner med atelier på Dora på Nyhavna de siste 15 årene. Der jobber hun med billedkunst i forskjellige teknikker, bl.a. akryl/sand, akvarell og eggoljetempera. Temaene i hennes bilder formidler følelser og stemninger fra det "indre rom" som sorg, savn, glede, lidenskap, håp og kjærlighet. I anledning Sommeruka har hun fått i oppdrag å male nobelprisvinnerne på et 5 meter langt lerret.

Ninni Hannevold kommer fra Hamar med fire nye store verk. Hun har arbeidet som psykolog og psykoterapeut i 25 år, men har gradvis gått over til å arbeide med kunst. «Som psykolog har jeg sett hvorledes tidens stress og effektivitetsjag bidrar til rastløshet og indre uro. Den naturlige konsekvens av dette er angst, frykt og aggresjon. Jeg ønsker å formidle ro i mine bilder, og på den måten gi et lite bidrag til indre harmoni og fred. Har man fred med seg selv får man også større aksept og toleranse for ens medmennesker. Fred i vår ytre verden starter med fred i vår indre verden!»