Foranledningen i fjor var flere uker med pøsende regn og overskya.

– Istedenfor å klage mer på været, så ville jeg utnytte vannet til vannkrig. Det kom faktisk en god del folk. Noen var heiagjeng på sidelinja, mens resten var ute på den store plena vår og utkjempet sitt vannslag. Og sannelig kom sola fram underveis også, og det ble mange soldager i etterkant, forteller Anja Hovde.

– Jeg var litt spent

Dette var så gøy, og ble snakket om lenge etterpå. Derfor fant Anja Hovde ut at hun måtte invitere til ny vannkrig i år.

– Jeg var litt spent på om det kom noen, da flere som stilte i fjor var på ferie. Men jeg la det ut som et offentlig arrangement og på Facebook, og jammen meg ble vi da rundt 25 med smått og stort i år også. Beretter Hovde.

Reglene er enkle: alle mot alle, men ikke sikt på ansiktet. Og alle remedier man kan ha vann i er det lov å bruke.

Anja Hovde kjennes best som forfatteren bak barnebøkene om Tuppeline. Foto: Terje Dybvik

– Må gjentas til neste år, om ikke før

– Det ble brukt både flasker, vannpistoler, kopper, vannballonger, litermål og bøtter.  På plena sprang barn, ungdom og voksne i kryss, og ville hyl hørtes i det kaldt vann traff sine ofre. Mye latter og godt med trim ble det også, og noen ble kjent med nye venner, beretter initiativtakeren.

Etterpå varmet alle «krigførende parter» seg i sola som dukka opp. Og spiste medbrakt mat sammen, prata og kosa seg ei god stund.

– Vi er enige om at dette er så moro, spesielt det at vi er alle generasjoner sammen om å leke, og at det må gjentas til neste år, om ikke før, smiler Anja Hovde.