Flere hundre brukte helga på å gå mil etter mil

Sist helg var det stor turmarsjhelg på Ørlandet med flere kjente marsjer i regi av Fosen Gang- og Vandrerlag.

Alt i alt var det rundt 300 startende i løpet av helga.  Foto: Privat

Kultur

Forfatter Arnt Tore Andersen holdt et åpningsinnlegg før fredagens jubileumsmarsj for Partisanmarsjen. Der fortalte han om partisanenes tid på Ørlandet og om bakgrunnen for marsjen.

LES OGSÅ:
Oppfordrer milslukerne om å gjøre seg klare -Fosna-Folket

Jarnskjegge og rundt flystasjonen

Lørdag gikk Jarnskjeggemarsjen for 33. gang. Ole-Morten Sletvold på Brekstad, leder av Fosen Gang- og Vandrerlag, har flest deltagelser med 32 år.

Om kvelden var det «Ørland Flystasjon rundt» for 25. året.  Det er i alt fire som har deltatt alle 25 årene: Paul Hagen, Ole og Sigrun Lysø og Ole-Morten Sletvold.

Arnt Tore Andersen holdt et åpningsinnlegg før fredagens jubileumsmarsj for Partisanmarsjen.  Foto: Privat

 

Jugoslavisk deltakelse

Partisanmarsjen ble arrangert for 37. gang søndag.

– For første gang på mange år fikk vi jugoslavisk deltakelse med Vojislava Novakovic. Han er bosatt i Trondheim. Han gikk for 20. gangen. Novakovic var med de 19 første gangene fra 1979, før han så tok 20 års pause til i år. Klarer vi å få med flere gamle travere som deltok når de var barn, er det håp om mange vandrere i fremtiden, sier Ole-Morten Sletvold.

Sletvold legger til at ingen har deltatt alle årene som Partisanmarsjen har eksistert. To har dog 35 deltagelser: Tor Sandvik og Johan Martin Thoresen.

300 startende

I snitt var det rundt 65 som stilte i hver av de ulike turmarsjene.

– Alt i alt var det rundt 300 startende i løpet av helga. Det betyr at det var cirka like stor oppslutning som i fjor, sier Ole-Morten Sletvold.