Navn: Kurt HaukaasBosted: Heimdal og Oksvoll i BjugnAlder: 65 årSivilstand: Gift med LiseYrke: Flybussjåfør/forfatter/bonde/pensjonist

– Hva opptar deg mest for tida?– Lamminga på gården, – vi har fått mer enn 150 lam så langt. Ellers driver jeg med planlegging for avvikling av gårdsdriften høsten 2018, og planlegging av høstens jakt på elg, hjort, rådyr og fugl. Jeg er også opptatt med fullføringen av boka om alle båtene på Hitra, som har planlagt utgivelse senhøsten 2018. Frøyaboka med gamle båter kom ut i 2013 og Fosenboka i 2009.

– Hvorfor bor du der du bor?– Vi bygde oss hus for 35 år siden på Heimdal. Det er en fin og trivelig plass der vi bor på Heimdal med gode naboforhold. På Oksvoll er det gårdsdriften som er årsaken til at vi bor der vi bor.

– Hva er din største idrettsprestasjon?– «Hardhausen» i gull henger på veggen i kjellerstua hjemme på Heimdal. Jeg har gjennomført Trondheim – Oslo på sykkel sju gangen, seks ganger Birkebeineren på ski, fem ganger Oslo halvmaraton samt mange langløp på ski, Reinsfjellrennet med flere. Dette ble gjort for cirka 20 kilo siden.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?– Bjarne Opland. Han var et flott og godt menneske som var både lærer og ordfører i gamle Jøssund kommune. Han satt også i tysk fangenskap under krigen. Bjarne Opland var en kunnskapsrik og fantastisk historieforteller som engasjerte både unge og gamle.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?– Winston Churchill. Det er en person jeg alltid har sett opp til, en stor statsmann og en god strateg. Jeg skrev særoppgave om ham når jeg gikk på skolen. Jeg ville ha servert han selvskutt hjort/indrefilet fra Hitra med alt av tilbehør til. Og husker jeg ikke feil, ville han ha satt stor pris på en gin og tonic før maten. Det ville blitt en kraftig rødvin til maten til begge oss to. Vi ville hatt mye å snakke om fra den 2. verdenskrig.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?– Det må være at jeg traff min Lise i Oslo for 46 år siden. Vi har nå vært gift i 42 år og fikk tre kjempegreie barn sammen.

– Hva ville du ha endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for én dag?– Jeg ville ha kuttet ned på annonser og bilag med hussalg. Slik det er nå, blir avisa for lik storebror Adresseavisen. Dette skulle vært mer lokalstoff fra avisas nedslagsfelt. På fredager kunne det kanskje være å ha litt stoff om og med våre nye innbyggere; den såkalte fritidsfosningen. Stoff om utflytta fosninger kunne fått en egen side eller fast spalte en gang i uka.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?– Stort sett på Yr.no og litt på TV2.

– Når gikk du sist på ski?– Nå i påska.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?– At vi en finværsdag på sommeren med blå himmel og flat sjø, kan ta med våre barn, barnebarn og svigerbarn ut til de mange flotte holmene vi har utenfor Valsneset for bading og grilling. Spanskholmen er en favoritt. En kald og god hvitvin til grillmaten for de voksne og massevis av brus og grillmat til barna.