Navn: Jan Birger SandmoBosted: Hofstad i RoanAlder: 30 årSivilstand: SamboerYrke: Bonde

– Hva opptar deg mest for tida?– At frosten skal slippe taket så jeg får begynt med årets våronn og får hatt ut buskapen på beite.

– Hvorfor bor du der du bor?– Det er på grunn av den samboeren jeg har, og med det yrket jeg fikk som bonde. Jeg stortrives her på Hofstad.

– Hva er din største idrettsprestasjon?– Jeg bodde elleve år i Lofoten, og da var jeg aktiv med i fotball på juniornivå. Jeg var med og ble kretsmester for Hålogaland. Siden har jeg ikke vært spesielt aktiv innen idrett.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?– Hest-Elias hadde fortjent et minnesmerke over seg, ikke minst for måten han behandlet dyra på. Historien om ham er også vel verdt å minnes.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?– Skulle gjerne hatt tre på middag, jeg: USAs president Donald Trump, Russlands president Vladimir Putin og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Jeg er opptatt av politikk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, så dette hadde blitt ei samling hvor vi kunne fått mye avklart. Jeg skulle servert nysteika sei med poteter og steika løk. En skvett akevitt skulle gjestene også fått.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?– At jeg møtte samboeren min og med det kan ha den jobben som jeg har i dag.

– Hva ville du ha endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for én dag?– Jeg er godt fornøyd med lokalavisa. Vi ser oftere Fosna-Folkets biler langs veiene nå enn før, så dekningen er blitt bedre. Kanskje det skyldes den forestående kommunesammenslåingen?

– Hvordan sjekker du værmeldingen?– Jeg sjekker via yr.no. Er jeg usikker dobbeltsjekker med storm.no.

– Når gikk du sist på ski?– Jeg testet skiene før jul på jordene ved gården. Nå ble det bare med den testen, men jeg fikk nå prøvd dem.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?– Da er det fint vær og jeg er tidlig ferdig med fjøsstellet på morgenkvisten. Så blir det tid til en tur på hytta i Skjørafjorden, før kveldsstellet i fjøset tar til. Om kvelden blir det utekos.