- Dette passer til alle som er glad i god musikk, og ekstra godt til folk som har røtter i 60- og 70-tallet. Det er midt i blinken, sier kulturhussjef Svein Strugstad i Bjugn.

75 millioner solgte plater

Herman’s Hermits gjorde braksuksess på 60-tallet med hitsingler som «Silhouettes», «Dandy» og «No Milk Today». Siden den gang har bandet solgt 75 millioner plater, og britene turnerer fortsatt verden rundt, riktig nok ikke med originalbesetningen.

26. april inntar de scenen i Bjugn kulturhus, og kulturhussjefen tror og håper fosningene vil kjenne på både nostalgi og rykk i rockefoten.

- Dette er for de som har lyst på en ordentlig allsangaften, enten man kan synge eller ikke. Folk vil kjenne igjen mange av låtene når de hører dem, sier Strugstad, som sier han selv har mange gode minner fra gruppa.

Den gang da.. Et bilde fra storhetstiden på 60-tallet. Pressefoto

Plass til flere

- De var blant bandene som utgjorde «den engelske invasjonen» i USA sammen med blant andre The Beatles og Rolling Stones. Låtene lå på listene over hele verden i glansperioden fra 1965 og fremover, sier kulturhussjefen.

Så langt er 150 billetter solgt til konserten, men Strugstad sier han har plass til det dobbelte i kulturhuset denne kvelden. Bandet UFO, som har 50-års jubileum i år, varmer opp.

- Vi vil gjerne ha 150 til, sier han.

Herman’s Hermits fikk sin begynnelse i Manchester i England i 1964. Siden Peter Noones brøt med gruppa i 1971 har de fortsatt med konserter og plateinnspillinger – under ledelse av opprinnelig medlem Barry Whitwam. I snitt spiller vidunderguttene fra 60-tallet mer enn 200 konserter årlig både i Amerika og Europa.