I helga sto de på scenen sammen med KORissa i Vanvikan samfunnshus. Totalt 52 sangere entret scenen.

Mye skryt

Fosna-Folket var til stede på premieren lørdag. De to Indre Fosen-korene leverte en slagerparade av de sjeldne. Solide applauser runget i salen da den ene hiten avløste den andre.

- Hvordan har tilbakemeldingene vært?

- Veldig bra. Hva skal jeg si? Det er mange som var imponert. De syntes det var en av de beste korkonsertene de hadde vært på. Flere syntes det var artigere å se oss nå enn før. Vi ga litt mer av oss selv etter å ha fått god veiledning. Vi har trent på det på forhånd, forklarer Aunan.

Hun beskriver samarbeidet med KORissa som svært vellykket.

- Det var en skikkelig opptur å få synge i et så stort kor. Vi er ganske mye mindre enn dem, påpeker Aunan.

Fikk 129 000 kroner

Samarbeidet ble til da de to korene sendte en felles søknad om eksterne kulturmidler.

- I Corlex snakket vi om å gjøre dette ilag med noen. Vi kontaktet flere kor, og det var KORissa som ble med på å sende en felles søknad. De andre korene hadde lagt andre planer, forklarer Aunan.

Det hele endte med en tildeling på 129 000 kroner.

- Det har vi brukt på blant annet musikere, instruktører og seminar.

- Er pengene brukt opp?

- Ja, vi har brukt mer enn det.

Senket aldersgrensa

De første årene etter oppstarten i 2000 hadde Corlex over 40 medlemmer, opplyser Aunan. I dag er det kun 15 aktive medlemmer.

- Målet var å få flere medlemmer gjennom prosjektet med KORissa. Vi ønsket å spre det litt at det er artig å synge i kor. Vi har vanligvis hatt 18 år som aldersgrense, men til dette prosjektet senket vi den til 8. klasse i grunnskolen. Det ga ikke noe særlig resultat. Vi fikk én ny sanger, men vi hadde håpet at det skulle slå an mer, sier Aunan.

På årsmøtet tirsdag skal Corlex avgjøre om de skal fortsette med 8. klasse som aldersgrense.

Rekrutteringsproblem

Corlex sitt problem har vært å rekruttere.

- Vi har slitt med å få med yngre folk. De eldste har sluttet etter hvert.

- Hva skal til for å få ungdommen til å synge i kor?

- Si det. Det skulle vi gjerne hatt svaret på. Det har vært en kjempesuksess med barnekor i Leksvik, men det har ikke vært så mye som har fanget opp dem fra 7. klassen og oppover. KORissa har rekruttert en del sangelever fra kulturskolen. Det håper jeg også vi kan gjøre, men vi har kun hatt et stabilt sangtilbud på kulturskolen de siste tre årene. Det er de yngste som starter der, og dette tar litt tid, mener Aunan.

I Leksvik går byggingen av nytt flerbrukshus av stabelen i år. Aunan håper på åpningskonsert med Corlex når huset står ferdig.

- Til da håper vi at koret har vokst betraktelig. Vi håper mange har lyst til å være med på den begivenheten, sier hun.

Les mer: Hun er KORissas nye leder.