Da var det duket for UKM lokalmønstring i Osen. Skoleelevene fra Sætervika var alle påmeldte til UKM, med vakker og oppfinnsom billedkunst, skulpturer og maleri. Fra skolen på Strand, var det også mange som fremførte sang og musikk, og noe foto. Publikum fikk se mye nydelig sang, og pianospill.

LES OGSÅ: Osen velger å gjennomføre med ny vri i år -Fosna-Folket

Utrolig dyktige ungdommer

Jurymedlem, Sissel Blix Aaknes skryter av ungdommene i Osen kommune, som deltok på kvelden.

– Det er morsomt at så mange deltok, sier hun. – Det var artig at det var så mye bildekunst, vi er veldig imponert over den.

Hun er også veldig fornøyd med arrangementet, og at så mange kunne delta.

– Vi sender ingen videre til fylkesmønstringen fra scenen i år, fordi alle scene-numrene hadde for unge deltagere, men vi håper at det blir flere som deltar her neste år. Dette var morsomt. Og det er utrolig mye dyktig ungdom her, skryter hun.

Med inspirasjon fra Afrika

Sebastian Appelbom hadde malt maleriet «Afrikansk natt», som gikk videre til fylkesmønstringen i Bjugn. Han forteller at dette var et prosjekt de hadde i kunst- og håndverkstimene på skolen. De fikk inspirasjon fra bilder fra nett, og så malte han etterpå sitt eget maleri. Det tok noen timer med kunst- og håndverk for å bli ferdig. Han sier at han aldri har vært med på UKM tidligere, så det var morsomt å gå videre på første forsøk. Han gleder seg til han skal videre til Bjugn på fylkesmønstringen i april.

«Hare»

Det var flere enn Sebastian som gikk videre til fylkesmønstringen. Ronja Buhaug gikk videre med sin skulptur: «Hare», og Vilde Iren Buarø gikk videre med sin bildesamling på seks bilder, med motiv fra skog, sjø og fjell.