Navn: Johan UthusBosted: BrekstadAlder: 64 årSivilstand: GiftYrke: Brannsjef

– Hva opptar deg mest for tida?

– I jobbsammenheng driver vi for tida mye med forebyggende arbeid. Privat ser jeg fram mot at vinteren skal ta slutt, og at vi atter får sol og sommer.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det var tilfeldigheter med jobb som førte oss til Brekstad i 1979. Så fant vi at det var ei grei plass for ungene å vokse opp, så derfor ble vi værende. Vi trives fortsatt godt her.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg har aldri drevet direkte konkurranseidrett, så jeg har lite å vise til. Jeg har imidlertid syslet en del med pistolskyting og dykking.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Jørgen Bjelke, sønn av Jens Bjelke og bror av blant annet Ove Bjelke. På midten av 1600-tallet ble han øverstkommanderende i Trøndelag og ledet gjenerobringen av Trondheim og Trøndelag. Hadde det ikke vært for ham, så hadde vi kanskje snakket svensk på Fosen i dag.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg hadde Boris Jeltsin på middag i 2004, så han kan det ikke bli. Nei, det måtte være John F. Kennedy.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– At jeg ble far.

– Hva ville du ha endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for én dag?

– Da ville jeg ha satt journalistene til å se mer på det som rører seg innad i kommunene. De skulle fått gått nøyere gjennom postlistene og sett på forholdet mellom administrasjonene og politikerne.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Jeg ser på himmelen hvordan det er akkurat nå, og så klikker jeg meg inn på yr.no.

– Når gikk du sist på ski?

– Det er nok et år siden sist. Men jeg har planer om å få til minst én skitur før vinteren er over, kanskje blir det i forbindelse med påska.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Da er det sommer og 25 grader celsius i skyggen. Hele familien drar på hytta, og vi griller oss godt mat.