Historisk plakettutdeling

Forleden var plakettmottakere fra hele Trøndelag samlet til plakettfest i Trondheim.

Stolte plakettmottakere fra Fosen, sammen med fylkesmann Frank Jenssen (t.v.). F.v.: Edvard Andersen og Anna Pettersen fra Måken 4H, Tommy Krokvik Strandheim, Ådne Stranden og Peder Borg fra Ervika 4H, samt Einar Husby fra Selnes 4H.  Foto: Privat

Kultur

For 4H-ere fra Bindal i nord til Glåmos lengst sør ble det en høytidelig feiring med utdeling ved fylkesmann Frank Jenssen og påfølgende festmiddag med taler. Dette er uten sidestykke det mest høytidelige arrangementet i 4H Trøndelag gjennom året.

LES OGSÅ: Feiret fullførte prosjekter og gapahuk -Fosna-Folket

Åtte plaketter til Fosen

Selnes 4H i Fevåg, Rissa, Måken 4H i Roan og Ervika 4H i Bjugn har fostret åtte nye plakettmottakere. Maja Bye og Joakim Bærøy Kotte var dessverre forhindret i delta.

Rissa:
Einar  Husby, Selnes 4H

Bjugn:
Peder Borg, Ervika 4H
Joakim Bærøy Kotte, Ervika 4H
Ådne  Stranden, Ervika 4H
Tommy Krokvik Strandheim, Ervika 4H

Roan:           
Maja  Bye, Måken 4H
Anna  Pettersen, Måken 4H
Edvard B Andersen, Måken 4H

69 mottakere

Bunad- og dresskledde, stolte og glade over fullført løp i 4H, var 69 plakettmottakere med familie og venner samlet på Thon Hotell Prinsen, for å overvære historiens første plakettutdeling i 4H Trøndelag.
Folkemusiker Einar Olav Larsen fra Verdal satte tonen med sin bunadskledde fiolin – hardingfela, før fylkesmann Frank Jenssen inntok scenen. Han oppfordret i sin tale, ungdommen til å gå inn i framtiden med hele seg og ta med seg alt de er videre i livet som studenter og arbeidstakere. Respekt for andre og evnene til å se hvert enkelt menneske som unik var også verdier fylkesmannen fremhevet.

Sju 4H-prosjekt

For å få 4H-plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt sju 4H-prosjekt over minst sju år.  Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fullført 4H-programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring om samarbeid på tvers av aldersgrupper, møteledelse og medlemsdemokrati.

I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottakerene har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement i 4H som alumnmedlemmer i sin moderklubb og/eller i STÆA og NTAK. Totalt 109 4H-erer gjorde seg fortjent til 4H-plaketten i 2017.